Glas Javnosti

ТЕШКО ЛИЦЕМЕРЈЕ: Таксисти дизали општу фрку и блокирали улице због СРПСКЕ ФИРМЕ, а руску компанију дочекали раширених руку, још је РЕКЛАМИРАЈУ на својим возилима!

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1 / 05.05.2018 / Ало.рс / од 06.06.2018.

У Београд стигла руска технологија са српским возачем. За наручивање таксија није неопходно навођење адресе, довољно је покренути апликацију

Удри по домаћем, али ћути кад Руси дођу! Недавно, цео Београд је био блокиран када је око 500 таксиста одлучило да узме правду у своје руке протестујући против компаније за превоз „Кар го“, међутим, сада, кад су Руси дошли, не чују се позиви на бунт.

У Београду је јуче са радом почео „Јандекс“, највећи руски онлајн сервис за наручивање таксија, но иако послује по сличном принципу као домаћа апликација „Кар го“, престонички таксисти је не доживљавају као конкуренцију, нити дижу глас, напротив, један део њих одлучио се да подржи руску браћу, па је брендирао своја возила рекламама за „Јандекс“.

Јандекс.Такси не сарађује директно са возачима, већ само са званичним удружењима која имају дозволу за превоз путника. У Београду окупља више од 600 возила из партнерских удружења.

Апликација се може бесплатно скинути у продавницама Еп стору и Гугл плеју, а пре пуштања у рад у апликацију су додате детаљне карте Београда и српски језик.

Како се наводи, за наручивање таксија није неопходно навођење адресе, већ је довољно је покренути апликацију и она ће сама одредити где се корисник налази и усмерити аутомобил према њему.

Алгоритми апликације Јандекс.Такси узимају у обзир удаљеност и гужве у саобраћају и проналазе возача који ће најбрже стићи до корисника.

Директор за међународни развој Јандекс.Такси Мушег Саакјан рекао је да је такси тржиште у Србији већ формирано и да је тарифа иста за све компаније.

"Због тога смо одлучили да наше конкурентне предности буду квалитет услуга, савремени дизајн апликације и паметне технологије. Јандекс.Такси тако, на пример, преноси наруџбину најближем возачу, он не мора дуго да чека вожњу или да се вози до путника на други крај града. Сервис формира оптималну маршруту и за возача унапред тражи нову наруџбину у делу града, у који вози путника. Таксисти много краће стоје без вожњи, што значи да могу више да зараде", рекао је Саакјан.

Менаџер Јандекс.Такси за Србију и земље централне Европе је Дејан Јефим, који је рекао да је Србија постала интересантна земља за међународне пословне играче и да је зато Јандекс.Такси решио да уложи новац и технологију у централну Европу.

"Пре самог почетка смо у договору са Владом Србије направили нову мапу Београда. Тако детаљну карту нико нема, чак ни у Словенији, одакле ја долазим. Али Јандекс.Такси не планира да се заустави само на томе", рекао је Јефим, пише у саопштењу.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR