Glas Javnosti

Свечано обележен празник мађарске националне мањине

Društvo
Autor: Глас јавности / ТАНЈУГ / од 21.08.2018.

Свечаном академијом у Новосадском позоришту обележен је празник мађарске националне мањине. Подсећајући да је Скупштина Војводине донела одлуку да се управо овај дан издвоји као датум од посебног значаја за мађарску националну мањину, а тиме и за АП Војводину у целини, председник Покрајинске владе Игор Мировић изјавио је да је то још једна потврда међусобног уважавања и озбиљности политике коју во

„То је политика без које АП Војводина не би била оно што јесте, најразвијенији део Републике Србије, покретач економског развоја и регион у коме ће се сви грађани осећати сигурно и задовољно”, поручио је Мировић честитајући празник свим припадницима мађарске националне мањине, саопштила је Покрајинска влада. Он је оценио да односи Србије и Мађарске никада у историји нису били бољи, те да то, како је рекао, треба да нам буде путоказ и за будућност.

Председник Националног савета мађарске националне мањине Јене Хајнал упутио је честитку припадницима мађарске националне мањине уз поруку да су интереси Мађарске и Србије уско повезани и да морамо бити пријатељи. Свечаној академији присуствовао је и председник Скупштине Војводине Иштван Пастор.

Глас јавности / ТАНЈУГ / од 21.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR