Glas Javnosti

ШУТ МАЛОМ: Активисти НДМБГД донели рушевине из Савамале пред ноге бившег градоначелника! "Можеш бежати на друге функције, али од одговорности за недела не"

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1 / од 01.06.2018.

Иницијатива Не давимо Београд симболичном акцијом доношења шута из Савамале испред Министарства финансија поручила је бившем градоначелнику Синиши Малом "да може бежати с функције на функцију, али да се не може сакрити од одговорности за своја дела".

Како су навели у саопштењу, Мали, кога сматрају одговорним за дешавања у Савамали, након две године од рушења "уместо на оптуженичкој клупи бива унапређен у министра".

"Упркос томе што је именован од тадашњег премијера Александра Вучића за налогодавца овог дела, упркос томе што је његова бивша супруга сведочила да јој се хвалио да је организовао рашчишћавање терена, упркос томе што је полицијски извештај који је тек након годину дана послат тужилаштву утврдио да је било потребно ангажовање неколико градских служби при рушењу, против Синише Малог, као ни против других учесника, није подигнута оптужница нити је започета истрага", наводи Иницијатива.

Представници ове иницијативе нагласили су и да је Мали "учесник је бројних афера о којима институције ћуте".

"Све ово нам говори да је власт успела да оствари пуну контролу над институцијама и да закони не важе једнако за све наше грађане. Доказ за ово је и чињеница да се активистима Не давимо Београд суди у више од 30 случајева и да смо до сада кажњени са 180 хиљада динара због организације протеста којима смо указивали на кршење закона током спровођења пројекта 'Београд на води' и позивања на кажњавање одговорних за организовање, спровођење и заташкавање рушење под маскама у Херцеговачкој улици", саопштено је.

Бахати поступци функционера владајуће странке се награђују, а судским процесима и казнама гуши се глас незадовољства грађана, додају из Не давимо Београд.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR