Glas Javnosti

СТЕФАН ЦВЕТКОВИЋ: Они који су ме отели ће ме и ухапсити јер представљам сметњу

Društvo
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 22.06.2018.

Стефан Цветковић, новинар из Беле Цркве чији је нестанак и даље тема број један у Србији, уверен је да ће бити ухапшен, пише "Данас".

У изјави за тај лист Цветковић каже да "онај ко је организовао његову отмицу, има проблем са оним што радим и презентујем. Такође, има довољно моћи да злоупотребљава институције и због тога не сумњам да ћу бити ухапшен, јер представљам сметњу".

Он, међутим, додаје да ни то неће спречити да се сазна истина о његовом случају и најављује нову конференцију за новинаре, која ће, како каже, бити хитно сазвана.

Тужилац из Основног јавног тужилаштва у Вршцу Тихомир Кнежевић изјавио је у среду да то тужилаштво ради на прикупљању додатних доказа у случају Цветковића, након чега ће позвати и њега да дође и да исказ и исприча своју верзију догађаја.

"Прикупљамо још неке доказе које чекамо да нам стигну, а у понедељак ћу имати информације. Потом ћемо одлучити који дан ћемо позвати Цветковића. Нема разлога да се он приводи, позваћемо га да дође", рекао је Кнежевић агенцији Бета.

У уторак је саопштено да су на основу до сада спроведених истражних радњи надлежна тужилаштва у Вршцу и Панчеву утврдила чињенице које указују и представљају основану сумњу да је Стефан Цветковић извршио кривично дело лажно пријављивање своје отмице.

У заједничком саопштењу Основног јавног тужиоца у Вршцу Тихомира Кнежевића и вишег јавног тужиоца у Панчеву Небојше Живковића тада је наведено да ће надлежна тужилаштва против Цветковића за наведено кривично дело предузети законом предвиђене радње ради утврђивања могућег постојања кривичног дела и кривичне одговорности учиниоца, након чега ће донети одлуку о даљем току кривичног поступка.

Нестанак новинара Стефана Цветковића био је пријављен 13. јуна касно увече, а високи државни функционери су 15. јуна рано поподне саопштили да је Цветковић пронађен.

Цветковић је 19. јуна у Београду одржао конференцију за новинаре на којој је остао при својим тврдњама да су га отела тројица непознатих људи, од којих су двојица на глави имали маске, а трећи који није носио маску је имао "нешто слично полицијској значки".

У изјави Бети, Цветковић је рекао да ће у најкраћем року организовати нову конференцију за медије на којој ће објаснити све дилеме које су се јавиле у међувремену у том случају. Он је рекао да ће том приликом јавност обавестити шта су могли да буду мотиви оних који су га, наводно, лишили слободе и зашто је боравио на Војно медицинској академији.

Цветковић је одбацио тврдње да је сам режирао цео догађај и рекао да нису тачне информације да на полиграфском испитивању у неким одговорима није говорио истину.
Он је потврдио да га још нико из тужилаштва није контактирао ради евентуалног давања исказа.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR