Glas Javnosti

„Шминкање“ Трга Републике ће трајати невероватних 420 дана, време за које су подигнути Емпајер стејт билдинг и Сава центар

Društvo
Autor: Глас јавности / Агенције / НСПМ / од 24.08.2018.

Шеф одборника "Савеза за Србију" у Скупштини Београда Никола Јовановић упитао је данас заменика градоначелника Београда Горана Весића како је могуће да ће "шминкање" Трга Републике трајати "невероватних 420 дана" што је, како је навео, време за које су подигнути Емпајер стејт билдинг у Њујорку и београдски центар Сава.

Јовановић је у писаној изјави упитао Весића "да ли се он из неког разлога свети Београђанима и који је то разлог?"

"Како је могуће да ће шминкање Трга Републике трајати невероватних 420 дана и да ће централни градски трг бити неприступачан грађанима све то време? За 420 дана подигнути су Емпајер стејт билдинг у свету и Сава центар у Београду. Претходне градске власти су комплетну реконструкцију Немањине улице завршиле за 134 дана а Булевара краља Александра за 180 дана", навео је потпредседник Народне странке.

Јовановић је упитао "да ли је у том светлу нормално да ће по речима Горана Весића, 'уклањање жардињера, постављање гранитних плоча, стављање доста зеленила и клупа', трајати чак 420 дана".

"Ово је још драстичнији пример бахатости, неодговорности и алавости ове градске власти, поред тога што реконструкција Трга Славија још траје, иако је 'свечано отворен' у предизборној кампањи. Јавно питам и градоначелника Београда Зорана Радојичића да ли ће и ово оћутати и да ли подржава овакав рад свог заменика Горана '420' Весића", стоји у писаној изјави.

Двери: Ко је прави градоначелник Београда?

Градске власти у Београду дужне су да одговоре грађанима зашто ће пројекат реконструкције Трга Републике трајати чак 420 дана, када је и сам Горан Весић рекао да се ради само о уклањању жардињера, стављању гранитних плоча, зеленила и клупа, саопштили су из Двери.

Двери су подсетиле да су много већи пројекти у Београду, попут реконструкције Немањине улице, завршавани краће и упитали шта је разлог томе да Београд више од годину дана буде без централног трга.

Они су такође затражили објашњење зашто градоначелник Београда Зоран Радојичић отвара кућице за птице, а његов заменик Горан Весић отвара и говори о важним пројектима какав је реконструкција Трга Републике. На крају саопштења градским властима упутили су питање ко је прави градоначелник Београда.

Глас јавности / Агенције / НСПМ / од 24.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR