Glas Javnosti

СЛОБОДАН ГЕОРГИЕВ: "Весић ће водити брод, а Радојичић ће се возити метроом, као Мали у кампањи; Он је добар лекар, зашто се уплиће у ово?"

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1 / од 07.06.2018.

Си-Ви Зорана Радојичића као лекара је беспрекоран, питање је зашто бисмо некога ко је врхунски у свом послу, зашто бисмо таквог аса препустили да се бави канализацијом у Бусијама, за мене је питање мотива тог човека да изађе из своје бранше. Као неко ко је надуже ту, мислим да ће Горан Весић бити човек број један, каже новинар Слободан Георгиев.

Георгиев каже да је дуго мислио да ће Синиша Мали остати на месту градоначелника, јер би, како каже, то била врхунска шала Александра Вучића. Он наводи да Вучић на специфичан начин води кадровску политику, тако што не дозвољава људима да искоче из "уравниловке СНС".

"И овај избор Радојичића ми је по тој линији прављен. Место градоначелника је врло озбиљна политичка функција, други најтежи посао у Србији, да управљате градом с толико проблема, зашто онда бирате некога ко је неискусан. Вучић се показао као у случају Ане Брнабић да препознаје неке ствари које не виде други људи, сад видимо да она има неки капацитет, да зна како се води политика, можда и Радојичић покаже то. Брнабић је водила владу на политички начин, није избегавала политичке теме као што се очекивало, она је потпуно доминантна особа у Влади Србије", каже Георгиев и додаје да Вучић покушава да држи ствари унутар странке под контролом тако што одређује ко ће шта да ради.

Говорећи о предлогу да Зоран Радојичић буде градоначелник, георгиев је рекао да о њему не зна пуно, додавши да је чуо да је добар лекар и да није чуо негативне коментаре. Каже, питање му је који су мотиви због којих Радојичић напушта своју браншу.

"Водиш институцију која је можда најважнија у Србији, радиш врло важну ствар, што би се уплитао у вово. Ја се надам да ћемо добити објашњење његовог мотива. Мали број градоначелника се задржао дуго, био је Бранко Пешић, онда период ДС - Ненад Богдановић и Ђилас, чак је и Мали остао дуже него што су многи предвиђали. Онда да будемно пристојни и да Радојичићу дамо шансу и да нам објасни своје мотиве".

Георгиев сматра да иако је Синиша Мали био на месту градоначелника, град у већој мери водио Весић.

"Мали је био градоначелник за Београд на води, не сећам се да се појавио на нечем важном. Мали је од новембра 2013. на челу града, мало је ствари значајних по којима ће бити упамћен, чак ни по Београду на води, кад у једном тренутку заврше А1 фазу то ће бити нешто чиме ће се Вучић поносити. Мали је проблематичан лик кога су пратиле афере, он је све то преживео, ко зна, можда се и врати".

Иако се Мали хвали резултатима, они нису били тако добри као што их је он представио, наводи Георгиев.

"Он је то измишљао, Фискални савет је то објаснио, то што нису трошили новац одразило се на инфраструктуру, погледајте плато на Славији, Рузвелтову, остаће упамћени као лоши пројекти, на брзину је рађено, аљкаво. Ђилас је радио велике пројекте који трају, Булевар краља Александра је добро урађен, неке суштинске ствари у периоду Малог су аљкаво рађене, он је био ту да ради око арапских партнера, мислим да ће Весић као човек који је најдуже ту, да ће бити број један".

На питање зашто онда Весић није предложен за место градоначелника, георгиев каже да је Вучићева процена да је Весић омражена личност и да би његов избор иритирао људе.

"Имамо случај када је Човић био градоначелник, ни он није био омиљен, али је радио тај посао јер је знао како град функционише. Весић, Младеновић и Никодијевић ће водити брод, а Радојичић ће се возити метроом, као Мали у кампањи".

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR