Glas Javnosti

SKANDAL U BEOGRADU! Supruga Aljbina Kurtija promovisala knjigu uz pomoć Sonje Biserko

Društvo
Autor: Глас јавности

Supruga kosovskog premijera Aljbina Kurtija - Rita Augestad Knudsen, promovisana je danas u Beogradu knjigu "Ideja slobode i samoopredeljenja”. Povodom knjige Helsinški odbori za ljudska prava koji je preveo knjigu na srpski jezik organizovao je i razgovor na temu samoopredeljenja, prenosi Tanjug.

Autorka se putem zuma uključila na konferenciju i zahvalila organizatoru na prevodu i organizovanju razgovora na temu prava na samoopredeljenje.

U razgovoru su pored predsednice Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonje Biserko učestovali direktor Foruma za etničke odnose Dušan Janjić i profesor Fakulteta političkih nauka u Beogradu Dragan Ðukanović. Onlajn su se uključili direktor Kosovskog instituta za istraživanja i razvoj (KIPRED) dr Ljuljzim Peci, profesor Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Nerzuk Ćurak i profesor Pravnog fakulteta u Podgorici Srđan Darmanović.

Autorka je rekla da očekuje da će se koncept samoopredeljenja, čije se značenje i koncept menjaju, vratiti u međunarodnu politiku.

Knjiga između ostalog govori o tome kako su se značajne izjave u 20. i početkom 21. veka na temu “samoopredeljenja” odražavale na borbu koja se vodila oko međunarodnog značenja slobode i bile njen deo.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR