Glas Javnosti

Седам месеци без информација о убиству Оливера Ивановића

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1 / од 17.08.2018.

Ни седам месеци после, не зна се ко је убица, нити налогодавац убиства Оливера Ивановића. Иако су политичари Београда и Приштине више пута изјављивали да имају одређене трагове у вези с тим злочином, надлежна тужилаштва ни једну званичну информацију о току истраге нису саопштила.

После пет хитаца испаљених у Оливера Ивановића, седам месеци одјекује тишина. Ћуте у Приштини, ћуте у Београду, ћути међународна заједница. Супруга убијеног Оливера, Милена Ивановић за Н1 каже да јој се не свиђа што време пролази, а о истрази званичних информација нема.

 

Сумњиво јој је, како каже и образложење да сигурносне камере на згради Грађанске Иницијативе, испред које је Оливер убијен нису радиле.

"Оливер је поставио те камере на страначким проторијама и ја сам била са њим тог дана кад је сервисирао камере, ја и Богдан смо били с њим, пар недеља или месец дана пре убиства и баш ми је невероватно да камере баш у том тренутку нису радиле, а да су десет минута после прорадиле", казала је Милена Ивановић.

Истраге о убиству Ивановића засебно воде Приштина и Београд, али и његова супруга, која каже да ће у септембру дати исказ код специјалног тужиоца на Косову, као и да се недавно видела са председником Србије Александром Вучићем, а ускоро очекује сусрет и са министром полиције Небојшом Стефановићем.

 

Н1: Пошто и Србија води своју истрагу, има ли напретка, шта сте сазнали из разговора са председником?

 

"Има напретка, али не могу о том да причам, просто и због своје безбедности", казала је Милена Ивановић.

Ипак, нико од представника Београда и Приштине није разговарао са братом Оливера Ивановића, Мирославом, који ради као судија Апелационог суда Косова. А он у изјави за лист Данас тврди да је Оливерово убиство политичко.

"Дефинитивно, Оливер је политички уклоњен, јер је политички сметао. Не верујем у приче о томе да је тек одабрана жртва с циљем да се постигну одређени ефекти. Ово је било директно усмерено против Оливера, зато је на овај грозан начин уклоњен са политичке сцене и са овог простора", оценио је Мирослав Ивановић.

 

У истом интервјуу Мирослав Ивановић каже и да је сасвим могуће да је Оливер убијен као противник поделе Косова.

 

"Оливер јесте имао другачији политички став о подели и разграничењу и он се о томе већ изјашњавао на много места и прилика. Сад је сасвим јасно и сигурно, јер је он увек износио своје мишљење недвосмислено, јасно и концизно, да је то опонентни став и као такав један од или искључиви разлог за ово што се десило", рекао је брат Оливера Ивановића.

Ивановићев брат додаје и да би истина о убиству Оливера могла да буде искоришћена за политичку трговину између Приштине, Београда и међународне заједнице.

Док чланови грађанске иницијативе оцењују да неоглашавање о истрази изгледа као да неко жели да то убиство заташка.

Глас јавности / Н1 / од 17.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR