Glas Javnosti

SAHRANJENA PORODILJA KOJA JE NOSILA BLIZANCE Jovanini roditelji očajni: Naša ćerka nije imala koronu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Trudnica Jovana Petrović (20) preminula je preksinoć u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu od posledica zaraze korona virusom. Telo preminule trudnice dopremljeno je u kapelu na Istočnom groblju u Knjaževcu, gde će biti sahranjena.

Ona je 2. oktobra, u četvrtom mesecu blizanačke trudnoće, primljena u UKC Niš. Zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prebačena je u jedinicu intenzivne nege dan kasnije, gde je bila priključena na mašinu za veštačku ventilaciju. Od momenta kada je hospitalizovana bila je pod konstantnim nadzorom lekara svih specijalnosti, ali je nažalost kasno preksinoć preminula.

Jovanini roditelji stigli su na groblje. Majka Ana i otac Bojan su neutešni. Samo su tiho, kroz suze rekli da ne znaju kako je Jovana lečena i da će probati da nađu odgovore na pitanja o smrti svoje ćerke.

Foto: Novosti/ Printscreen

Jovanina majka rekla je i da nesrećna trudnica nije bolovala od korona virusa.

- Zbog jakog kašlja poslali su je u Niš. Poslednji put smo se čule pre dva dana i rekla mi je da je loše, da ne može da priča i da se guši - kaže majka.

Majka preminule trudnice rekla nam je da je Jovana radila u prodavnici, da se mnogo radovala trudnoći i da nije želela da se uda, već da bude samohana majka.

U jednom trenutku izgubio suprugu, sina i ćerku

Miloš Mitić (22) verenik preminule trudnice Jovane Petrović (20), kaže za Kurir da još nije svestan šta ga je snašlo.

- U šoku sam. Ne mogu da prihvatim da moje Jovane nema. Nisam ni svestan da je više neću videti. Čuli smo se preksinoć, malo pre nego što su je u Nišu stavili na respirator. Pričala je normalno, rekla mi je da je dobro. Znali smo da stanje nije najbolje, ali niko nije bio svestan da je toliko loše i da je životno ugrožena. Samo par sati kasnije završila je na respiratoru i umrla - kaže Miloš, koji je automehaničar iz Knjaževca.

On je izgubio ženu, ćerku i verovatno sina. Planirali su niz veselja, a sada imaju samo sahranu i grob.

- I pre nego što smo saznali da je Jovana trudna, planirali smo da se venčamo. A tek smo bili srećni kada smo saznali da je trudna i da čekamo blizance. U februaru je trebalo da dobijemo dvoje dece. Jedno je sigurno bilo devojčica, a za drugo su pretpostavljali da je dečak, ali nije se još dobro videlo na ultrazvuku. Izgubio sam i Jovanu, i ćerku i sina - kaže Miloš za "Kurir".

I pored toga što je izgubio ženu i dvoje dece, kaže da ne veruje baš u koronu, da je on dobro i da se nije ni testirao.

- Jovana je najpre bila negativna i zavedeno je bilo da ima bronhitis. Tek drugi test je pokazao da je pozitivna. Ne kažem da virus ne postoji, ali da tek tako i tako brzo ljudi umiru od njega nije mi baš jasno - kaže Miloš, koji nije vakcinisan, kao što nije bila ni Jovana.

(Glas javnosti)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR