Glas Javnosti

RTS SE OKLIZNUO! Pogledajte kako su pozvali narod u subotu na mostove (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mladi glumci iz serije „Nečista krv“ su gostujući u Jutarnjem programu RTS-a pozvali građane na ekološki protest u subotu.

Dok RTS uporno odbija da na svojim kanalima emituje rekamu pokreta "Kreni Promeni" o štetnosti kopanja litijuma u Zapdnoj Srbiji, ovi glumci su iskoristili priliku da na pitanje voditeljke gde publika može još da ih gleda, navedu i ulogu „građana“.

- Možete nas gledati u subotu u 14 časova gde nećemo biti samo Nedim i ja, mi smo samo građani u toj ulozi i neće biti dvadesetak ljudi, biće mnogo više, oko 30 hiljada i više, tako da pozivamo građane na proteste na sve mostove Beograda i šire, u čak 50 gradova Srbije - poručili su Marko Grabež i Nedim Nezirović gostujući na RTS-u.

Ovakav odgovor je zbunio voditeljku programa koja se vrlo brzo zahvalila glumcima i završila emisiju.

U drugom delu Evrope, Francuska državna televizija objavila je dokumenatranu emisiju o projektu Rio Tinta u Srbiji, u kojoj su gledaoci mogli detaljno da se informišu šta podrazumeva iskopavanje litijuma, ali i da čuju gde je tačno ova kompanija otavila za sobom pustoš i izazvala ekološku katastrofu.

Za to vreme, Javni servis u Srbiji uredno reklamira projekat Rio Tinto, čime nastavlja da direktno saučestvuje i besprizornom obmanjivanju i neinformisanju znatnog dela javnosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR