Glas Javnosti

SKANDAL U BEOGRADSKOJ ŠKOLI: Bahata DIREKTORKA prodaje svoje udžbenike, a RODITELJI TRAŽE BESPLATNE!? (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Roditelji učenika beogradske Osnovne škole “Oslobodioci Beograda” već nekoliko meseci pokušavaju da se izbore da njihova deca uče iz besplatnih udžbenika, ali, za sada, bez uspeha, zbog, kako ističu, opstrukcije direktorke škole koja nameće izdavača i udžbenike čiji je ona autor.

Ukoliko se ne nađe rešenje, roditelji u razgovoru za Glas javnosti najavljuju podnošenje krivične prijave i pokretanje inicijative za razrešenje direktorke škole Branke Bečanović.

Obraćali su se, kažu, svima: direktorki i organima škole, Školskoj upravi, Ministarstvu prosvete… Prosvetnoj inspekciji i zaštitniku građana su, kako navode, između ostalog dostavili dokumentaciju sa dokazima za osnovanu sumnju da je direktorka na koruptivan način uticala na odluke Nastavničkog veća da se odaberu udžbenici izdavača “Gerundijum” čiji je ona autor. Očekuju odgovore i pitaju se da li besplatno obrazovanje postoji.

Direktorka škole Branka Bečanović nije želela da ovom problemu govori za Glas javnosti.

Koji su argumenti roditelja, šta očekuju, sa kojim udžbenicima će njihova deca prvog septembra poći u školu, šta kažu o besplatnom obrazovanju roditelji koji imaju četiri osnovca, pogledajte detaljnije u priloženom videu.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR