Glas Javnosti

RECITE 'ZBOGOM' ŠVERCOVANJU: Kazne rastu, da li će Beograđane ovo odvratiti od nadmudrivanja sa kontrolorima?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Švercovanje spada u omiljene discipline za žitelje Beograda, a nakon jedne od narednih sednica Skupštine grada mogli bismo bez problema da ga svrstamo među visokorizične, bar kada je u pitanju finansijska globa ukoliko vas kontrolor uhvati.

To je posledica nekoliko predloga koji će se u narednih par dana naći pred odbornicima gradske Skupštine, a među kojima se nalazi i povećanje kazni za sve koji se švercuju u gradskom prevozu, pa će ubuduće umesto 6.000 kazna biti 10.000.

Pored nje, kazne će poskupeti i za sve koji na nepredviđenom mestu ostave svoja vozila uz upaljena sva četiri migavca, te će kazna za to biti duplo veća, 10.000.

Odluku o izmenama i dopunama komunalnog reda trebalo bi danas da usvoje gradski odbornici, na inicijativu Sekretarijata za poslove komunalne milicije. Povod za izmenu su učestali prekršaji, a kazna koja je do sada bila na snazi nije dovoljno uticala na uspostavljanje komunalnog reda.

Duplo veća novčana kazna uvodi se pre svega sa ciljem da se sankcionišu neodgovorni vozači, pogotovo oni koji svoje automobile zaustavljaju u ulicama kojima se kreću autobusi javnog gradskog prevoza, navodi se u odluci.
Uvećani iznos počeće da se primenjuje osam dana posle objavljivanja odluke u Službenom glasniku.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR