Glas Javnosti

PRVI PUT U ISTORIJI! Praznik koji slave Srbija i Republika Srpska - Dan srpskog jedinstva! Datum kada je probijen SOLUNSKI FRONT!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbija i Republika Srpska danas prvi put obeležavaju zajednički praznik, Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

U svim opštinama u Srbiji i Republici Srpskoj trgovi i centralne ulice biti okićene Narodnom i Državnom zastavom Republike Srbije.

Ovaj praznik će biti zajednički obeležavan u Srbiji i Republici Srpskoj i u svim sredinama u kojima Srbi širom sveta, simbolizujući jedinstvo srpskog naroda.

Datum 15. septebmar je izabran jer je tog dana, 1918. godine, probijen Solunski front.

Povodom velikog praznika – Dana srpskog jedinstva – danas su najvažnije ulice u Beogradu okićene sa 4.000 srpskih zastava, a Most na Adi, Brankov most, Palata Albanija, Dom Narodne skupštine i fontana na Slaviji biće osvetljeni u bojama srpske zastave, saopštio je sinoć zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

Svečano je na ulicama Republike Srpske. Na centralnim gradskim ulicama Banjaluke okačene su zastave Republike Srbije i Republike Srpske u znak današnjeg zajedničkog praznika.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR