Glas Javnosti

Protest kontrolora gradskog prevoza: „Bez prihoda će ostati 280 porodica“

Društvo
Autor: Glas javnosti

Više desetina kontrolora, koji rade za firmu „Kentkart“, okupilo se ispred Medija centra, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog odluke gradske vlasti da raskine ugovor sa tom kompanijom.

„Nije problem u tome što će 280 ljudi ostati bez posla, već to što će bez prihoda ostati 280 porodica“, rekla je jedna od radnica.


Podsetimo, gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je na konferenciji na kojoj je objavio novi sistem naplate karata u gradskom prevozu rekao da „neće više biti situacija da kontrolori ne mogu da legitimišu građane u prevozu„.

„U ovom momentu nema dovoljno Belih (komunalne policije) da zamene kontrolore, ali smo raspisali konkurs za novih 200 i zahtev Vladi poslali za novih 1.000 Belih. Očekujemo od Belih da rade više stvari u gradu, a ne samo da kontrolišu karte. I neće postojati Beli koji će samo kontrolisati karte“, naveo je gradonačelnik Beograda.

Kako je najavio gradonačelnik u autobuse će ulaziti Beli, odnosno Komunalna milicija i neće zaustavljati autobus ni ostale putnike. Putniku bez karte oni će uručivati nalog za plaćanje posebne karte. Putnik koji dobije taj nalog neće biti izbačen iz autobusa.


On je pre nekoliko dana govorio i o ugovoru sa Kentkartom.

„Ugovor je od starta štetan za grad Beograd i čitav sistem koji je baziran na validatoru je sistem koji ne može da funkcioniše i koji donosi štetu i gradu i putnicima, jer nije unapredio javni prevoz, već ga je unazadio. Ni tako štetnog ugovora oni se nisu pridržavali“, kazao je tada Šapić.

Glas javnosti/N1

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR