Glas Javnosti

PROSVETARI NAJAVLJUJU HAOS ukoliko se početak školske godine ne pomeri! Traže još DVE NEDELJE...

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Jasna Janković, predsednica Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije danas je izjavila da je zahtev Unije da se početak školske godine odloži za dve nedelje. Dodaje da je prioritet Unije povratak u škole, ali prvenstveno da svi budu bezbedni.

Jasna kaže da su i raniji zahtevi Unije odbijani od strane Ministarstva prosvete kao ’zlonamerni’ i da prekid u komunikaciji između Unije i resornog ministarstva traje dugo.

Ističe da nema velika očekivanja od sastanka predstavnika Ministarstva prosvete i sindikata, a koji je zakazan za četvrtak.

Po njenim rečima, taj sastanak je zakazan samo tri dana pred početak školske godine pa stoga ne veruje da će biti učinkovit.

Janković je spomenula i da je veliki broj prosvetara u kritičnoj grupi u koju, pored starijih, spadaju i radnici sa hroničnim bolestima. Šokirao ju je predlog o uspostavljanju kovid učionica i postavlja pitanje da li to znači da će škole pretvoriti u kovid bolnice u kojima će lečiti đake dok roditelji ne dođu po njih.

Kao veliki problem navodi i to što Šarčević najavljuje da će se stvari rešavati u ’hodu’-

-Ako imate sistem, imate i proceduru, a ako nemate sistem, onda to priznajete time što ćete nešto rešavati uz put. Sa milion ljudi u školama, đaka i zaposlenih, neozbiljno je raditi nešto usput- smatra Janković.

Zaključila je da se ’ulazi u haos’ ako se početak školske godine ne pomeri i ne zna kako će to biti rešeno.

 

(Glas javnosti/Nedeljnik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR