Glas Javnosti

POSLEDNJI ČAS PROFESORA IZ LESKOVCA, OSTAĆE U PAMĆENJU ZAUVEK! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti/jugmedia.rs

Ispred zgrade Ekonomske škole u centru Leskovca profesor matematike Ljubiša Lakićević, koji je došao da održi svoj poslednji čas pred odlazak u penziju, čuli su se juče aplauzi, usklici i pesma. Oko 150 maturanata ove škole, odlučilo je, naime, da na taj način isprati svog omiljenog profesora u penziju.

Da iznenađenje bude veće, odnosno, duplo slavlje, ispalo je da je profesoru tog dana bio i rođendan. Zato se čovek našao u čudu jer se ovakav doček vešto skrivao od njega.

„Bio je veoma iznenađen. Primetili smo to po boji njegovog glasa. I najstrožiji profesor, videli smo, može da pokaže emocije“, priča za Jugmediu Marko Perunović, predsednik Đačkog parlamenta.

Bio je to, zapravo, veličanstven ispraćaj i „divan dan“. Maturanti, budući akademski građani, održali su lekciju iz lepog ponašanja i domaćeg vaspitanja. Kao da nije priča iz današnjih dana, Ili baš kao da jeste onakva kakva i treba da bude.

Ljubiša Lakićević je predavo nešto više od 10 godina u Ekonomskoj školi.

„On jeste bio strog, ali veoma pravičan. Umeo je na najlepši mogući način da nam približi matematiku. I ako je neko zaslužio takav ispraćaj, to je on“, dodaje Perunović.

Profesor je trebao da održi čas u odeljenj četvro tri, ali ga nije održao.

„Čas je, zapravo, održan ispred škole. Takva je bila naša zamisao. On je našoj generaciji predavao od prvog razreda i veoma nam je drag“, dodaje predsednik Đačkog parlamenta.

Učenici su svom profesoru  kupili tortu za rođendan, a za odlazak u penziju šah i majicu Partizana, čemu se posebno obradovao, zatim, novčanik i kaiš. Deca sa stilom!

Posle ovako veselog dočeka, punog emocija, za profesora su kolege pripremile u zbornici, takođe, iznenađenje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR