Glas Javnosti

Produžena zabrana ulaska SRBIMA! Granice sa Grčkom i Mađarskom i dalje ostaju zatvorene

Društvo
Autor: Glas javnosti

Još dve zemlje produžile zabranu ulaska u cilju sprečavanja koronavirusa među stanovništvom.

Mađarske granice ostaće zatvorene do kraja oktobra kako bi se sprečilo dalje širenje korona virusa, saopšteno je iz kabineta mađarskog premijer Viktora Orbana.

Mađarska je zabranila ulazak stranaca još 1. septembra i donela odluku da svi Mađari koji se vraćaju iz inistranstva moraju da idu u karantin, prenosi Rojters.

U Mađarskoj je do sada potvrđeno 27.309 slučajeva kovida-19 i 718 smrtnih ishoda među kovid pacijentima.

Državljani Srbije ne mogu od 1. septembra da uđu u Mađarsku ukoliko je razlog putovanja turistički. Ulazak je moguć u privatne svrhe samo na osnovu dobijene saglasnosti od mađarske policije. Osobi koja dobije saglasnost za ulazak u Mađarsku biće određen obavezan karantin od 14 dana, a za vreme kog mogu da se testiraju o svom trošku.

Vlada u Atini svakih 15 dana vrši reviziju odluka o tome kome je, zbog epidemiološke situacije sa koronavirusom, dozvoljen ulazak u tu zemlju.

Grčka je produžila zabranu vazdušnog, pomorskog i kopnenog putovanja za državljane trećih zemalja do 12. oktobra, prenosi MIA.

Ograničenja za kopnene granice uvode se iz preventivnih razloga za zaštitu javnog zdravlja od širenja kovid-19 u Grčkoj i odnose se na period od 1. do 12. oktobra.

Odluka predviđa privremeno ograničenje ulaska u zemlju za sve državljane trećih zemalja sa bilo koje tačke ulaska u zemlju i na bilo koji način, uključujući vazdušne, pomorske, železničke i drumske veze, iz preventivnih razloga zaštite javnog zdravlja od daljeg širenja kovid-19 na grčkoj teritoriji.

Odluka se ne odnosi na državljane država članica EU i Šengenskog sporazuma, kao i na državljane Australije, Gruzije, Kanade, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Odluka se primenjuje u periodu od 1. oktobra do 12. oktobra 2020.

Ministri civilne zaštite, zdravlja i unutrašnjih poslova usvojili su odluku koja je objavljena u Službenom listu Grčke.

(Glas javnosti/Tanjug)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR