Glas Javnosti

Priča o stolaru Milu i jednoj baki je sve RAZNEŽILA: 'Teško je odlučiti KOME pomoći pored toliko bolesne dece, ali evo za GAVRILA'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Milorad Jurković, poznatiji kao stolar Mile stolice za bebe koje pravi sa svojim sinom Stefanom deli roditeljima besplatno. Ovoga puta je priča o jednoj baki i malom Gavrilu Đurđeviću posebno ganula srca ljudi koji prate njegov humani rad.

Kako je naveo na svom Fejsbuk profilu, jedna baka je došla kod njega sa ciljem da kupi stolicu za svoje unuke, što je, kako je sam rekao, nemoguće, jer su one uvek besplatne.

- Na njeno insistiranje, rekao sam da uplati nekom detetu za lečenje, koliko ona može. Baka je to prepustila meni! Teško je odlučiti, na žalost, pored toliko dece, ali evo, za Gavrila - napisao je Mile i priložio uplatnicu sa 5.000 dinara doniranih za dečaka koji boluje od retke i teške bolesti, spinalne mišićne atrofije.

Jurković  kaže da je zaista bilo teško odlučiti se kome da uplate novac, piše Telegraf.

- Ima puno bolesne dece, ali i odraslih. Hajde da kažemo da je taj novac otišao za Gavrila jer njemu trenutno treba najviše para za lečenje. Pomagali smo i Lani, i Sofiji, pa smo tako želeli da pomognemo i njemu - navodi ovaj humani čovek.

Kako objašnjava, baka dve predivne devojčice nije znala da se stolice dele besplatno.

- Žena je iz Sremske Mitrovice, došla je i kaže:"Želim da kupim jednu stolicu", htela je da njene unuke to dele. Iako sam joj rekao da ne može da kupi, rekla je: "Ali ja baš želim", pa smo se dogovorili da damo u humanitarne svrhe. Još jednom napominjem da nikada nijednu stolicu nismo prodali, niti ćemo - ističe naš sagovornik dodajući da je dosad podelio 2.106 stolica za bebe.

A stolar Mile, ko stolar Mile - u znak zahvalnosti, poklonio je baki drugu stolicu, da njene unuke zajedno uživaju.

Podsetimo, maleni Gavrilo Đurđević iz Kragujevca, sedmomesečna je beba koja se bori sa opakom bolešću i mora da sakupi 2,5 miliona evra kako bi dobio zolgensmu, najskuplji lek na svetu.

U sredu uveče stigla je divna vest - za ovog mališana do sad je prikupljeno prvih milion evra.

Za Gavrilovu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Gavrilu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 973 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human973 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000844014-95

Uplatom na devizni račun: 160600000084402853
IBAN: RS35160600000084402853
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR