Glas Javnosti

Pretnja portalu Direktno.rs na Platformi SE za bezbednost novinara

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Slučaj pretnje portalu Direktno.rs od danas se nalazi na Platformi Saveta Evrope (SE) za zaštitu novinarstva i bezbednost novinara, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

Na platformi je objavljeno da je 7. aprila na mejl portala Direktno.rs stigla preteća poruka potpisana imenom Srđan Petrović u kojoj piše "treba vas sve pobiti i uništiti".

"Na Platformi stoji da je pretnja portalu upućena nakon što je premijerka Ana Brnabić pokazala prilikom gostovanja u televizijskoj emisiji članak sa tog portala, koji je zapravo pismo bivšeg pomoćnika gradonačelnika Novog Pazara Emira Ašćerića u kojem kritikuje posetu predsednika tom gradu u vreme pandemije", stoji u saopštenju UNS-a.

Navodi se i da nema naznaka ko stoji iza pretnje, dok policija tvrdi da poruka nije upućena iz Srbije.

Urednik Direktno.rs Igor Velimirović naveo je da je slučaj pretnje prijavio policiji koja je pokrenula istragu i ocenio da su javni komentari premijerke "možda izazvali pretnju".

Cilj onlajn Platforme Saveta Evrope je da unapredi zaštitu novinara objavljujući pretnje i nasilje nad njima kako bi SE bio upoznat sa takvim slučajevima i da, ukoliko je potrebno, na vreme reaguje.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR