Glas Javnosti

PEŠACI, ČUVAJTE SE! PODVOŽNJAK crna tačka u INĐIJI, mesto gde se lako gubi glava! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Podvožnjak u ulici Branka Radičevića kod industrijske zone u Inđiji svakodnevno zadaje glavobolje i vozačima i pešacima. Sagrađen kako bi omogućio bezbedniji prolaz zbog železničke pruge, koja je iznad podvožnjaka, samo je stvorio nove probleme i rizike.

Nabrajajući brojne mane ovog "bisera" arhitekture i građevinarstva meštani navode da je najgore kada padne kiša, jer voda nema gde da ode. Tada se u najnižem delu podvožnjaka stvori pravo jezero kojim teško prolaze i automobili i druga vozila. Najteže je pešacima, kojima preostaje jedino da zaplivaju. Za takve situacije, meštani objašnjavaju, koristi se "genijalno" rešenje: voda se sa dna podvožnjaka tada crpi pumpama, odnosno cisternama.  

Pešacima preti još jedna opasnost, i to zbog nedovoljne širine kolovoza. Ako se kojim slučajem na ovoj deonici sretnu veća vozila (kamioni i autobusi) mogu da se mimoiđu jedino ukoliko za prolaz koriste i trotoare, čime ugrožavaju pešake.

Ali, to nisu sve nevolje koje ova deonica od stotinak metara priređuje onima koji ovuda prolaze. Podvožnjak nema nikakvo osvetljenje, što je poseban problem za pešake, na primer one koji prilikom odlaska na posao ili povratka kući moraju tu da prolaze noću.

Građani su se, kažu, obraćali predstavnicima opštine, ali im je odgovoreno da je to u nadležnosti Železnica Srbije. Glas javnosti obratio se Infrastrukturi Železnica Srbije mejlom sa pitanjima o tome zbog čega je podvožnjak urađen na ovaj način, da li će neko odgovarati zbog toga, kao i da li će, kako i kada ovi problemi biti rešeni. Očekujemo njihove odgovore.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR