Glas Javnosti

Pašalić pokrenuo kontrolu rada MUP-a zbog snimka šamaranja

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Zaštitnik građana Zoran Pašalić pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova u vezi sa video-snimkom na kojem se vidi policajac kako šamara privedenog građanina, saopšteno je iz njegove službe.

Zaštitnik građana u dopisu Ministarstvu unutrašnjih poslova navodi da je postupak kontrole rada MUP-a pokrenuo na sopstvenu inicijativu.

“Obaveštavamo Vas da je Zaštitnik građana, na osnovu saznanja dobijenih iz sredstava javnog informisanja i video-snimka na kome se vidi kako policijski službenik šamara lice koje se nalazi na zadnjem sedištu automobila, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova”, navodi se u dopisu.

Zaštitnik traži da u roku od 15 dana dobije detaljne informacije o događaju, ko je policijski službenik i iz koje stanice, kao i izveštaj o pomenutom događaju i lekarski izveštaj.

“U ovoj fazi postupka, koja je rukovođena principom efikasnosti u zaštiti prava građana, potrebno je da nam u roku od 15 dana od dana prijema ovog akta dostavite detaljne informacije o navedenom događaju, a posebno informaciju o tome koji policijski službenik je učestvovao u ovom događaju i iz koje policijske stanice, kao i da nam dostavite svu relevantnu dokumentaciju o ovom događaju uključujući i izveštaj o primeni policijskih ovlašćenja i lekarski izveštaj koji je sačinjen nakon obavljenog lekarskog pregleda”, navodi se u dopisu koji je objavljen na sajtu Zaštitnika.

Dodaju da očekuju blagovremen i potpun odgovor.

“S obzirom na to da je o ovom događaju obavešten i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, molimo da o preduzetim radnjama i ishodu predmetnog postupka obavestite Zaštitnika građana”, zaključuje se u dopisu.

Na društvenim mrežama osvanuo je uznemirujući video snimak na kojem se vidi kako policajac šamara muškarca (43) koji je priveden na Vračaru, što je izazvalo burne reakcije javnosti.

Tim povodom oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije rekavši da će detaljno ispitati ovaj slučaj.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR