Glas Javnosti
posta

ODUZETO DVOJE DECE u Bogatiću zbog ZANEMARIVANJA!? Dr Jovana Stojković TVRDI DA JE RAZLOG OTMICE DECE KUĆA KOJU NASLEĐUJU (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu, pripadnici policije u Bogatiću podneli su krivičnu prijavu protiv Zorice D. (38) iz tog mesta, zbog sumnje da je zapuštala i zlostavljala sina i ćerku starosti 5,5 i 2,5 godina. Deca su po hitnom postupku smeštena kod hranitelja.

Zanemarivanje u Bogatiću otkrili su radnici Centra za socijalni rad, koji s mališane zatekli same u hladnoj i zapuštenoj kući, a u kolikom su haosu živela deca svedoči i činjenica da nisu imali šta da im obuku da bi ih odveli na pregled u dom zdravlja.

- Šta sam video po sobi ne mogu nikada zaboraviti. Po podu dečji izmet, žileti, upotrebljeni higijenski ulošci i pelene, noževi i prljave šerpe. Sve je ispreturano kao da danima nije ušla u kuću gde su deca živela. Kada prepuna prljave vode... Jezivi prizori... – priča svedok koji želi da ostane anoniman.

Mališani imaju vaške i nisu okupani u skorije vreme, a po koži su plihovi i promene, pa naš sagovornik pretpostavlja da su nekakva kožna oboljenja nastala iz uslova nedostojnih ljudskog bića. Socijalni radnici odmah su reagovali izmeštanjem dece iz porodice i oni su upućeni kod hranitelja.

Žena je sa decom živela sama, a da bi se izdržavala pevala je po obližnjim ugostiteljskim objektima, gde je bila veoma popularna, naročito „Kod Mlađe Džokera“. Njenom suprugu i ocu dece nedavno je izrečena zabrana prilaska zbog prijave za nasilje u porodici. Navodno, udario joj je šamar prilikom nastupa u kafani.

 Zorica je sa decom stanovala u kući uz ugovor o doživotnom izdržavanju sa vlasnikom. Međutim, meštani smatraju da je više pomagao vlasnik njoj nego ona njemu, ali čovek je narušenog zdravlja i nije mogao mnogo da učini.

Od upućenih u slučaj čuli smo i da je otac dece, inače rodom iz obližnjeg sela Uzveće, došao iz inostranstva gde je na privremenom radu čim je čuo šta se dogodilo. Slučaj zanemarivanja i zlostavljanja, navodno, prijavio je neko od suseda i to kada je video golu i bosu devojčicu kako se igra nožem u dvorištu.

Mališani iz Bogatića ni njihova majka nisu bili korisnici socijalne pomoći jer je otac slao alimentaciju, pa je slučaj zato nisu odmah uočili socijalni radnici. Meštani Bogatića kažu da Zoricu krasi izuzetna lepota, ali da je plahovite naravi. Jedno se čude zbog uslova u kojima je živela, drugi samo zabrinuto vrte glavom i odbijaju da komentarišu.

S druge strane, Zorica (38) tvrdi da su optužbe lažne.

- Sve optužbe o zanemarivanju su lažne i zlonamerne jer me komšiluk mrzi.  Bila sam sa decom u kući i pila sam kafu. Devojčica je istrčala golišava pa se vratila. Svi znaju da ne trpi odeću na sebi i da skine sve što joj obučemo. Ja svoju decu volim najviše i boriću se za njih do kraja – tvrdi Zorica iz Bogatića.

Prema njenim rečima ona je bila u kući sa decom i pila kafu. Devojčica je istrčala golišava pa se vratila i kako kaže, svi znaju da ne trpi odeću na sebi i da skine sve što joj obučemo. 

Zorica ne krije da peva po kafanama, ali kaže da je to činila da bi prehranila decu, a socijalne radnike poziva da je posete i kada je sve na mestu i kada kuća blista, a ne samo da banu iznenada, kao što su to učinili.

- Drugi put kada su došli sve je blistalo. Evo pitajte ih neka vam kažu. Bilo je malo krša, ali to je prvi put u životu. Kod mene je uvek sve vrlo čisto.

Na društvenim mrežama pojavio se video snimak doktorke  Jovane Stojković  iz  Pokreta Živim za Srbiju, u kome su iznete optužbe na račun Centra za socijalni rad u Bogatiću. Naime, u izjavi se tvrdi da su zaposleni iz ove ustanove od roditelja “oteli dvoje dece, starosti  2,5 i 5,5 godina”.

Doktorka Jovana Stojković u snimku navodi da su deca u Bogatiću oduzeta zbog siromaštva. 

Prema njenim rečima, oduzeto je dvoje dece, a imaju četvoro, dok se otac nalazi u Nemačkoj na prinudnom radu.

Ona kaže da je celokupan problem nastao kada je porodica potpisala ugovor o doživotnom izdržavanju sa vlasnikom kuće u kojoj žive, i da je Centar zapravo "bacio" oko na taj obekat.

Obrazloženje dr Jovane Stojković pogledajte na sledećem linku:

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR