Glas Javnosti

ODBORU SAJMA NE ODGOVARA ODLAGANJE SAJMA KNJIGA: Mi smo bili spremni da održimo u ovim uslovima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Odbor Sajma knjiga na današnoj sednici konstatovao je zajedinički stav udruženja izdavača da ne postoje uslovi za održavanje i uspešnu relizaciju 65. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga.

Kako se navodi u saopštenju Odbora sajma knjiga, "osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga, učinili su sve da se, zarad kontinuiteta i značaja Sajma knjiga na kulturnoj mapi Srbije i regiona, manifestacija održi".

S tim u vezi, Odbor navodi da je u junu predložio održavanje Sajma knjiga u septembru, ispravno predviđajući moguće prepreke za održavanje u oktobarskom terminu.

„Taj predlog, iako prvobitno prihvaćen od strane izdavača je promenjen, i Sajam je na njihov zahtev vraćen u oktobarski termin. Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga su bili spremni da se sajam održi i u postojećim epidemijskim uslovima - uz posetu vakcinisanih i sa negativnim testom i obezbedi besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom trajanja sajma, kao vid podrške imunizaciji i uspehu manifestacije i da dotira 50 odsto troška izlagačkog prostora“, piše u saopštenju.

Kako se navodi, "odbor razume stav izdavača, ali sa kolegijalne strane smatra da izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Beogradskog sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji".

"Kada se stvore uslovi prihvatljivi za sve, organizovaćemo Sajam knjiga" poručuju iz Odbora Sajma.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR