Glas Javnosti

OD RIO TINTA OČEKUJEMO DA GA VIŠE NEMA: Aleksandar Jovanović Ćuta najavio veliki protest protiv projekta JADAR!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Za 11. septembar u Pionirskom parku u Beogradu najavljen je protest pod nazivom “NAROD PROTIV RIO TINTA” čiji je jedan od organizatora sagovornik “Glasa javnosti”, Aleksandar Jovanović Ćuta.

“Glas javnosti” mesecima unazad svojim dopisima, mišljenjima stručnjaka i naroda pokušava da dopre do Ministarstva rudarstva i energetike na čijem je čelu Zorana Mihajlović, ali bezuspešno.

Uprkos svim jasnim dokazima da su Rio Tinto i projekat “Jadar” nešto najgore što može da zadesi našu ekologiju, životnu sredinu i samim tim život ljudi u Srbiji, vlast ne odustaje od pomenutog projekta.

Prema rečima Aleksandra Jovanovića, nema ništa dok čitav narod ne ustane na noge, što će se dogoditi 11. septembra.

- Od tog protesta očekujem da ova kampanja, svi sporazumi i ugovori sa Rio Tintom nestanu, da se sve raskine. Da ga više nema- rekao je Aleksandar Jovanović za naš portal.

On je dodao da je jedini način za našu sredinu i narod da se sve poništi.

Na pitanje našeg novinara da li pokreti “Zelenih” koji se zvanično zalažu za zaštitu životne sredine pomažu ekološkim pokretima u borbi protiv investitora zagađivača Jovanović odgovara da ih nikada nije video.

- Mi se svi znamo, svi koji se borimo za životnu sredinu u Srbiji. Pokreta “Zelenih” će uvek biti, jedni odu, dođu drugi, a ja nikada nikoga od njih nisam video. Mislim da je to nemoguće, ako su stvarno aktivni koliko govore- rekao je Jovanović.

On zaključuje da svi oni koji samo politički učestvuju u odbrani prirodnih dobara Srbije nisu nikakav pokret već mafija.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR