Glas Javnosti

Oбнова Трга Републике

Društvo
Autor: Глас јавности / Танјуг / од 21.08.2018.

Радови на реконструкцији Трга републике почеће најкасније за седам дана, а трајаће 420 дана, најавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Радови на реконструкцији Трга републике почеће најкасније за седам дана, а трајаће 420 дана, најавио је данас заменик градоначелника Горан Весић.

Биће урађена комплетна реконструкција, уклоњене жардињере, постављене гранитне плоче, доста зеленила и клупа, биће направљена зона успореног саобраћаја, и то ће постати заиста један централни градски трг. Ми смо на то поносни, посебно због тога што је било време да се реконструише овај трг, рекао је Весић гостујући на ТВ Студио Б.

Он је најавио и да у понедељак почиње реконструкција једног дела Улице Страхињића бана, од Француске према Бајлонијевој пијаци.

Тај део ће постати пешачка зона и онда ћемо радити прави улаз у Скадарлију, који ће бити поплочан, рекао је заменик градоначелника, а пренео Секретаријат за информисање.

Он је истакао да је јуче отклоњен квар на водоводној цеви у Улици краља Милана, те да сада креће асфалтирање које ће бити завршено до недеље, а од понедељка ће саобраћај у овој градској саобраћајници функционисати нормално.

Весић је навео да је јутрос обишао радове у Булевару ослобођења, и да ће бити готови и који дан раније од рока који је планиран за 3. септембар.

Реконструкција Карађорђеве улице, од Бранковог моста до Београдске тврђаве, затим комплетне обале, уклањање железничке пруге почиње до краја септембра, рекао је Весић.

Говорећи о постављању српског јарбола, Весић је истакао да очекује да се током октобра или почетком новембра распише тендер за његову изградњу, што значи да са првим пролећним данима може да се почне са реализацијом овог пројекта.

Са Владом Србије, Скијалиштима Србије, Министарством туризма и Министарством финансија радимо напорно на пројекту гондоле. Верујемо да би тендер требало да буде расписан најкасније до октобра, а радови би могли да почну на пролеће, рекао је заменик градоначелника.

Весић је најавио и да ће од септембра примати грађане у Градској управи једном недељно мада, како је истакао, код њега су врата за грађане отворена сваког дана јер кад среће људе на улици или одговара на питања гледалаца и то су нека врста „отворених врата”, јер је комуникација са грађанима веома важна.

Одговарајући на питања гледалаца, Весић је посебно истакао потребу оштрије казнене политике када је у питању крађа делова споменика или спомен-плоча, али и да ће Град Београд упутити иницијативу Министарству правде и тражити да се то третира као оштећење инфраструктуре и културно-историјских споменика.

Он је истакао да се управо са Владом РС ради на великој кампањи која треба да реши питање назива улица на територији читавог града, јер око 300 улица уопште немају имена.

Према његовим речима, направиће се књига стандарда која ће садржати правила како улице треба да се обележавају и то је нешто што Београд као метропола мора да уради. 

Глас јавности / Танјуг / од 21.08.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR