Glas Javnosti

NOVOSTI U APLIKACIJI: Promena za poruke koje nestaju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Poznata Metina aplikacija za četovanje eksperimentiše mogućnošću skladištenja pojedinih poruka unutar razgovora koji se automatski brišu, navodi Tportal.

Nakon razotkrivanja testne opcije komentarisanja prosleđenih dokumenata na desktop verziji WhatsAppa, kompanija razvija novi trik spremanja nestajućih poruka u nadolazećim beta verzijama WhatsAppa za Android, iOS i desktop računare, pišu iz WaBetalInfoa.

Najnoviji dodatak poruke koje se same brišu čini dostupnima i nakon isteka roka za brisanje. Sistem može samobrišuću poruku privremeno da pretvori u onu standardnu, da je zadrži u četu čak i nakon što istekne. Skladištene poruke se mogu čitati u posebnoj sekciji ‘zadržane poruke’, kojima mogu pristupiti svi učesnici razgovora, prenosi Tportal.

Ova opcija je još u stadijumu razvoja, ali WhatsApp radi na načinima na koje će je ugraditi u kompjutersku verziju bete.

Trik kod zadržanih poruka je što na njih mogu uticati svi učesnici razgovora, što znači da ako neko odluči da zadrži poruku, drugi korisnik to može da isključi. Opcija će biti podesiva i sa strane moderatora koji će, kako piše izvor, moći da menja njene postavke unutar većih grupa.

Datum plasiranja funkcije zadržavanja poruka još nije poznat.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR