Glas Javnosti

NOVOBEOGRADSKI LOKAL kao "kap koja je prelila čašu" u GAŠENJU MUZIKE U PRESTONICI! Od danas NOVA PRAVILA

Društvo
Autor: Glas javnosti

U srpskoj prestonici od danas važe nova pravila - muzika ne sme da se pušta u baštama ugostiteljskih objekata, radnim danom posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata.

Kako su najavile gradske vlasti, na ovaj način će se uvesti red u ovu oblast jer je poslednjih meseci bilo puno pritužbi građana na određene ugostitelje koji emituju muziku po čitavu noć, čime "maltretiraju ljude i uopšte ne vode računa o tome da ljudi treba da žive normalno".

O tome svedoči i snimak od prethodnoh vikenda kada se u gluvo doba čula glasna muzika. Na terasi stana komšije koji gleda na jedan novobeogradski lokal, izmereno je 65 decibela u pola tri ujutro, a dozvoljeni nivo buke je do 30 dB.

Ova odluka se ne odnosi na tri zone u gradu: na Skadarliju gde je dozvoljena samo akustična muzika, zatim na Adu Ciganliju i priobalje.

 U svim drugim delovima grada muzika ne sme da se čuje u baštama ugostiteljskih objekata radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata.

Najavljeno je i da će će komunalni milicionari moći da mere buku na licu mesta, da zatvaraju lokale, kao i da oduzimaju sredstvo sa kojeg se emituje muzika.

Sekretarijat za zaštitu životne sredine uradio je različite modele zaštite od buke zajedno sa fakultetima Beogradskog univerziteta. Od danas će i kontrole biti rigoroznije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR