Glas Javnosti

НОВИ СТАДИОН У ЈАЈИНЦИМА: На Вождовцу предвиђен отворени комплекс за тренинг спортиста, почетак радова планиран за 2020. годину

Društvo
Autor: Глас јавности / НОВОСТИ / од 10.10.2018.

БЕОГРАД би требало да добије нови атлетски стадион на простору Фудбалског клуба Херој у Јајинцима, чија би градња требало да почне 2020. године! Како сазнајемо, челници Атлетског клуба Вождовца, у сарадњи са Општином Вождовац, планирају овај пројекат, а мини спортски комплекс простираће се на 2,2 хектара и користиће се за тренинге и мања такмичења.

Идејно решење већ је урађено, а очекује се да у наредном периоду буде прикупљена неопходна документација, а Општина и Клуб, у сарадњи са Атлетским савезом Србије, већ су у преговорима с кинеским инвеститорима, који би могли да финансирају изградњу. Комплекс ће се састојати од шест атлетских стаза, с тереном за фудбал и мали фудбал, кошарку.

- Постоји велика жеља да на Вождовцу направимо нешто што би био модеран стадион за тренажни процес и мања такмичења - каже, за "Новости", Јован Јахић, председник Атлетског клуба Вождовац. - Објекат ће имати шест атлетских стаза и терен за сваку од бацачких дисциплина. У средини ће бити травнати терен за фудбал, а биће предвиђен и део где ће моћи да се игра шах, бриџ. Планиран је и мањи терен за бадминтон.

Неколико састанака на ову тему већ је одржано, а Општина Вождовац увелико ради на прибављању неопходних папира.

- Бићемо техничка подршка, јер немамо новца да финансирамо један тако велики пројекат, али ћемо се потрудити да пронађемо инвеститоре - каже Александар Савић, председник Општине Вождовац. - Обезбедићемо потребне дозволе и надамо се скорој реализацији пројекта.

Као разлог за то да Београд добије простор за тренинге младих атлетичара, Јахић наводи да током летњег периода они немају услова за вежбање.

- Иако звучи невероватно, у Атлетској дворани тренирају само током хладнијих месеци, а након тога немају где - објашњава први човек Атлетског клуба. - Упркос резултатима које спортисти остварују, Београд нема атлетски стадион, па атлетика на овај начин "бежи" из главног града. Ако не будемо реаговали, изгубићемо много генерација које треба да се баве овим спортом. 

Глас јавности / НОВОСТИ / од 10.10.2018.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR