Glas Javnosti

Nove mere: Stariji od 65 godina će moći napolje tokom policijskog časa

Društvo
Autor: Glas Javnosti

U narednim danima biće određeno vreme kada će stariji od 65 godina moći da šetaju u vreme policijskog časa, prenosi Sputnjik izjavu dr Branimira Nestorovića.

On je rekao da ćeova mera biti doneta jer su stariji sugrađani više od mesec dana zatvoreni u kućama. Ideja je da izlaze napolje samo pojedinačno i to u krugu od 200 metara od kuće, rekao je dr Nestorović koji je član kriznog štaba za suzbijanje koronavirusa.

Nestorović precizira da je ovo još nezvanična informacija, ali da se razmatra na sednicama Kriznog štaba. Izlazak starijim građanima trebalo bi da se omogući pred Uskrs, ali pulmolog upozorava i na ono što se dogodilo u Domu za stare u Nišu, gde je zaraženo 140 ljudi.

"Dakle, treba biti oprezan, tako da ćemo videti. Puno smo razgovarali i za dan-dva ćemo odlučiti kako će starijim od 65 godina biti omogućeno da i oni malo prošetaju. Sutra ćemo verovatno dozvoliti da se deca sa autizmom prošetaju u vreme policijskog časa“, najavljuje sagovornik Sputnjika.

Kada je u pitanju policijski čas sledećeg, uskršnjeg vikenda, Nestorović ističe da će tek biti odluka kada će on početi, odnosno kada će se završiti. dr Nestorović smatra da je četiri dana, od četvrtka do utorka, previše, ali da svakako zabrana kretanja mora da traje duže nego prethodnog vikenda.

"Možda ćemo omogućiti da na Veliki petak rade radnje do 13 časova, a mala je verovatnoća da u ponedeljak neće biti policijski čas. Sada kada smo u šestoj nedelji i kada očekujemo silazne trendove, ne smemo da dozvolimo luksuz da pokvarimo sve", rekao je pulmolog Nestorović za Sputnjik.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR