Glas Javnosti

Niš: Sin posumnjao na bolest oca i sve se otkrilo

Društvo
Autor: Glas javnosti

Milan Stevanović (47), direktor Gerontološkog centra u Nišu, uhapšen je juče jer je stravičnim nemarom omogućio da se 144 ljudi zarazi koronom u ovoj ustanovi! Među njima je čak 140 štićenika ovog staračkog doma i četvoro zaposlenih!

Klupko je počelo da se odmotava pre desetak dana, kada je sin jednog štićenika (76) Gerontološkog centra pozvao oca i posumnjao da je ovaj bolestan, jer je starac imao temperaturu i stalno je kašljao.

- Sin je odmah kontaktirao direktora Stevanovića, ali ovaj mu je rekao da je njegov otac dobio terapiju, te da nema potrebe za njegovim lečenjem van ustanove. Tek na insistiranje cele porodice nesrećnog starca, direktor je pozvao Hitnu pomoć i bolesnik je 6. aprila odvezen do Doma zdravlja, gde je ustanovljeno da ima obostrano zapaljenje pluća. Iste večeri starac je primljen u niški Klinički centar, ali mu se stanje drastično pogoršalo, pa je dan kasnije priključen na respirator, a 9. aprila je preminuo. Testiranje je pokazalo da je bio zaražen opasnim virusom - kaže izvor iz istrage.

Porodica preminulog je odmah o svemu obavestila policiju, koja je u saradnji sa tužilaštvom i Bezbednosno- informativnom agencijom istražila slučaj.

 

Izvor: Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR