Glas Javnosti

НИШ: Грађани поделили ЖУТЕ КАРТОНЕ за неодговорност одборницима који су спремни да предају аеродром држави

Društvo
Autor: Глас јавности / Бета.рс / од 19.06.2018.

Представници Иицијативе "Не дамо нишки аеродром" симболично су данас предали Скупштини града Ниша 40 жутих картона за одборнике и један жути картон за председника градског парламента као "опомену пред искључење" и најавили да ће одборнике и председника скупштине сачекати црвени картони на дан скупштинског заседања "уколико и помисле да поклоне нишки аеродром".

Представник Иницијативе "Не дамо нишки аеродром" и председник Управног одбора Националне коалиције за децентрализацију Младен Јовановић казао је да су жути картони дати за 40 одборника јер је јуче у владајућој коалицији коју предводи Српска напредна странка незванично речено да је 40 одборника потписало изјаву да ће гласати за то да држава бесплатно преузме аеродром "Константин Велики".

Јовановић је казао да власт у Нишу још не зна датум када ће се седница Скупштине града одржати јер вероватно "није стигло јасно наређење из Београда" шта треба урадити поводом нишког аеродрома.

"Месецима се лицитира са даном одржавања Скупштине града, а власт се крије иза изговора који вређају интелигенцију грађана попут поправке климе, испраћаја гостију са градске славе и времена потребног да се купи канцеларијски материјал за седницу", рекао је Јовановић.

Он је истакао да су неодговорност, незнање и нефункционалност локалних власти довели до тромесечне блокаде рада Скупштине.

Јовановић је рекао да су грађани за то време, уместо дијалога и анализа, добили пропаганду која подсећа на најгори медијски мрак 90-тих година.

"Скривање председника Скупштине града, притисци на одборнике да гласају како Београд налаже, медијски наступи пуни нетачних информација и нескривених претњи, само су део репертоара локалних власти које су показале своје право недемократско лице", изјавио је Јовановић.

Постоје основи сумње, рекао је Јовановић, да у поступцима локалних власти у Нишу у вези са поклањањем аеродрома има и елемената кривичних дела.

"Иницијатива 'Не дамо нишки аеродром' поднеће наредних дана кривичне пријаве по том основу, након чега ће известити јавност о детаљима", нагласио је Јовановић.

Иницијатива "Не дамо нишки аеродром", додао је Јовановић, спремна је за протест на дан седнице и позива све Нишлије да најаве протеста прате преко друштвених мрежа и медија.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR