Glas Javnosti

"Никада улица неће диктирати како се Влада понаша; Онима који се зауставе писаће се прекршајне казне"

Društvo
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 11.06.2018.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио да је Влада Србије увек спремна да разговара о свим темама са свима, али не под притиском са улице.

"Нико са улице неће диктирати како ће се Влада понашати. Увек желимо да разговарамо о свим темама. Али никада улица неће диктирати како да се Влада понаша", казао је Стефановић новинарима у Палати Србија поводом протеста возача незадовољних ценом горива у Србији.

Он је рекао да спонтана окупљања немају организатора и представљају непосредну реакцију на догађај, те се према његовим речима, не могу одржавати данима.

"Људи морају да буду свесни да чине прекршај Закона о јавном окупљању", казао је Стефановић и додао да возачи који паркирају возила на улици чине прекршај, као и они који то чине на ауто-путу. Он је рекао да ће се тамо где буде законских прекршаја писати прекршајне казне.

Стефановић је казао да возачи који протестују не могу бити неодговорни према стотинама хиљада грађана и према људима који имају право на слободу кретања у земљи. "Увек желимо да преговарамо али не под притиском са улице и не да три, четири или осам људи мисли да су важнији од града", казао је Стефановић.

Он је још рекао и да у полицији нема подигнуте приправности и да се "редован број полиције налази на улицама, углавном саобраћајна полиција".

"Ми увек лети имамо, када је већи број годишњих одмора, мањи број припадника полиције који се налазе у полицијским станицама. И увек су нам потребни само саобраћајци којих има најмање", рекао је Стефановић.

Додао је да је важно да што већи број саобраћајних полицајаца буде на терену. "Све се одвија у потпуно нормалном темпу, што можете видети и на улицама", рекао је Стефановић.

Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић написао је на свом налогу на Твитеру да жели да верује да "дизање интервентних јединица полиције у стање приправности" данас од четири часа ујутру нема везе са протестима возача незадовољних ценом горива. Стефановић је казао и да мисли да нема потребе да се сазива седница Владе Србије због ових протеста.

Подсетимо, блокаде саобраћаја због високих цена горива трају од петка у већим градовима Србије.Поједине саобраћајнице биле су блокиране и јутрос, такође у неколико градова. У Београду је неколико возила блокирало ауто-пут у правцу ка аеродрому, код Сава центра, због чега се створила непрегледна колона возила на тој страни ауто-пута.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR