Glas Javnosti

NI KRIV, NI DUŽAN ZAVRŠIO U PRITVORU: Milanu (63) Albanci seku struju koju je platio

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ni kriv, ni dužan Milan Trajković (63) iz Kuzmina, većinski srpskog sela kod Kosova Polja, zadržan je 24 sata u policijskoj stanici u Kosovu Polju,  pri pokušaju da se žali na pokušaj radnika kosovske elektroenergetske korporacije da mu isključe struju.

Trajković je prema rečima advokatice, Jovane Filipović, pušten u petak oko 18,00 časova ali bez ikakve potvrde o zadržavanju tj. pritvoru, ali i obrazloženja zbog čega je hapšen.

Sve je počelo u četvrtak popodne kada je radnik KEK-a došao da zbog nekog zaostalog računa isključi struju, čemu se Milan usprotivio stavljajući ruku na strujomer.

Pre par godina Trajkovići su prijavili kvar na strujomeru ali su nastavili da redovno plaćaju račuje za struju što je čovek i dokumentovao računima od pre tri godine. U policijskoj stanici umesto da ga saslušaju, Milan je zadržan, a njegovom sinu nije bilo dozvoljeno da uđe u policijsku stanicu već je samo obavešten da mu je otac ostao u pritvoru.

Tužilac još nije saslušao Milana, i najverovatnije će ga, kako tvrdi Jovana Filipović, teretiti za “napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti”.

Komšije Trajkovića ističu da je i ovaj primer hapšenja čoveka koji se bunio protiv nepravde potvrda koliko je dostizanje pravde za Srbe na Kosovu i Metohiji teško i kako umesto žrtve, oni zapravo budu okrivljeni.

Meštani Kuzmina srpskog sela nadomak Kosova Polja sa oko 120 domaćinstava i njihova imovina našli su se i nedavno na meti pritisaka kada su radnici Turske kompanije “Bindi” sa teškom mehanizacijom izvodili bušotine na njihovim njivama najverovatnije u potrazi za ugljem ili naftom.

(Glas javnosti/Novosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR