Glas Javnosti

МИЛО ЗА ДРАГО: Џихадисти се вратили на Косово, планиран напад на НАТО

Društvo
Autor: Глас јавности / ПОЛИТИКА / од 08.10.2018.

Британски лист „Тајмс” објавио је текст под називом „Џихадисти Исламске државе се вратили на Косово и спремни да умру за калифат” у којем се наводи да је, према ономе што је познато властима у Приштини, од 2012. године 348 одраслих особа отишло у Сирију да се придруже Исламској држави

Дневник наводи да су „многи погинули тамо, али многи су се и вратили”, а да „у одсуству кохерентног програма дерадикализације, (исламистички) затвореници излазе из затвора и остају и даље одани Исламској држави”, преноси Танјуг.

Међу онима који су сада на слободи је и Фитим Љадровци, који је као 24-годишњак гледао како неког Сиријца везују за стуб и разносе га ракетним бацачем. Наводи се да је „убица био Љавдрим Мухаџери, озлоглашени косовски Албанац, који је био означен да представља међународну терористичку претњу пре него што је убијен дроном”.

„Калифат није завршен. Његова прича је тек почела. Желим да створим исламску државу на Косову и радо ћу умрети у подршци за то”, рекао је Љадровци протекле недеље, четири месеца након што је пуштен из затвора.

„Тајмс” наводи да су косовски Албанци учествовали у неколико недавних терористичких завера и да је „шест косовских Албанаца, мушкараца и жена, ухапшено у јуну прошле године на Косову и у Немачкој због учествовања у две завере које су за мету имале јединице НАТО на Косову и цивиле у Белгији и Француској”, а подсећа и да је „месец дана раније осам особа ухапшено на Косову због завере која је имала за циљ убиство израелских фудбалера”.

Глас јавности / ПОЛИТИКА / од 08.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOSKOMENTAR