Glas Javnosti

Milica Dabović šta god da uradi izazove VELIKU PAŽNJU! Sada je sve ODUŠEVILA i naterala da se priključe akciji za malu Lanu! (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Milica Dabović šta god da uradi u poslednje vreme izazove buru reakcija u javnosti. Bilo da reč o tetovaži, izjavi...Bivša košarkašica pokazala je koliki je čovek gestom u Zemunu koji nikoga nije mogao ostaviti ravnodušnim.

Nekadašnja kapitenka srpske reprezentacije uvek je privlačila pažnju tetovažama, javnim nastupima u kojima je oštro govorila o problemima, stavovima, burnom prošlošću sa partnerom, a nedavno i odlukom da prodaje polovnu garderobu na internetu kako bi zaradila za sebe i dete.

Ova priča bavi se nečim drugim i mnogo toga će ispričati o Milici Dabović. Ono najbitnije - da je čovek sa velikim srcem.

Još 2019. godine Lana Jovanović rodila kao naizgled zdrava beba, ali posle dva i po meseca više nije mogla da pomera noge, ruke su joj oslabile i... u bolnici je ustanovljena dijagnoza: spinalna mišićna atrofija, tip 1. U pitanju je jako opasna bolest od koje stradaju mišići, dete ne može da hoda, ali potom ni da vari hranu, ni da guta, diše...

 

U ova nova vremena postoje dva leka za to, jedan koji zaustavlja dalji napredak bolesti, koji su roditelji uspeli da obezbede, i drugi, mnogo, mnogo skuplji, koji je napravljen da dete sa spinalnom mišićnom atrofijom podigne iz konstantnog ležećeg položaja i omogući mu detinjstvo i život kao zdravoj deci.

Međutim, taj medikament je nešto što Lanini roditelji ne mogu da priušte, jer se radi o apsolutno neverovatnoj sumi za naše prilike (2,1 miliona dolara, što je nedavo skupljeno za malu Sofiju Markuljević, jer je i njoj iz istog razloga bio potreban taj najskuplji lek na svetu). Zato se na raznim mestima pokreću akcije da se pomogne maloj Lani.

Svoju spremnost i želju da pomogne na bilo koji način pokazala je i Milica Dabović, koja je prema rečiima Suzane Miličić, koja je svoje iskustvo prenela na Tviteru, uradila nešto potpuno neočekivano i pokazala svoje veliko srce.

(Glas javnosti/Blic)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR