Glas Javnosti
posta

KVAR OHLADIO RADIJATORE U BEOGRADU, brojni građani se smrzavaju u stanovima

Društvo
Autor: Glas javnosti

Beogradske elektrane saopštile su da danas, zbog sanacije distributivnog gasovoda, toplane "Dunav", "Mirijevo", "Konjarnik" i "Medaković" neće moći da proizvode i distribuiraju toplotnu energiju potrošačima u režimu toplih proba.

Radove na sanaciji distributivnog sistema izvodi "Srbija Gas", a bez isporuke prirodnog gasa, te četiri toplane će biti sutra od 05.00 do 24.00.

Objašnjava se i da to znači da potrošači sa grejnih područja tih toplana ne mogu očekivati isporuku toplotne energije u subotu, odnosno sve dok radovi Srbijagasa ne budu okončani, a isporuka gasa obnovljena.

Beogradske elektrane su objavile na svom sajtu da bi režim toplih funkcionalnih proba trebalo da bude nastavljen u nedelju, 10. oktobra.

Beogradske elektrane započele su sa režimom toplih proba 7. oktobra i one će trajati do početka grejne sezone, 15. oktobra.

Tople probe u praksi znače da su radijatori korisnika, koji nemaju tehničkih problema poput curenja instalacija, topli.

Vesić ljut

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je da toplane "Dunav", "Mirjevo", "Konjarnik" i "Medaković" danas ne rade, a hiljade stanova nema grejanje, zbog "nezapamćene bahatosti i drskosti" nadležnih u Javnom preduzeća "Srbijagas".

On je naveo da je "Srbijagas" pre dva dana obavestio JKP "Elektrane Beograd" da će danas, od 5 ujutru do 24 časa, zbog radova na sanaciji distributivnog gasovoda, obustaviti isporuku gasa.

"Kvar koji sanira 'Srbijagas' desio se još u junu ove godine. Tada su ga samo zakrpili, a do sada je mogao da bude saniran 100 puta. Tražio sam od 'Srbijagasa' da se radovi odlože do sledećeg četvrtka, kada počinje toplo vreme. Ni meni, a ni rukovodiocima 'Elektrana' niko iz 'Srbijagasa' nije se javljao telefon. Oni su država u državi i može im se", kazao Vesić, a prenosi Beoinfo.

On je dodao da su jutros u 5 radnici "po njegovom nalogu, uspeli da prespoje" toplanu "Medaković", zbog čega bi grejanje potrošača koji se snabdevaju sa te toplane uskoro trebalo da počne.

"Dao smo rok da do 15 (ili) 16 časova radovi budu završeni kako bi počele da rade toplane 'Dunav', 'Konjarnik' i 'Mirijevo'. Ne interesuje me kako će to da urade, a Komunalna milicija će im pisati kazne bude li drugačije.... Čim se 'Srbijagas' smiluje da završi posao koji morao da bude obavljen danas, nastaviće se režim toplih funkcionalnih proba", poručio je Vesić.

 

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR