Glas Javnosti

Kolona migranata sa rančevima na leđima krenula niz Dunav

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ni malo prijatan prizor zabeležen je u petak oko 19 časova na nasipu uz Dunav, u pravcu ka Lavaču. Nekoliko desetina migranata, u koloni, noseći rance na leđima, uputilo se nasipom nizvodno, u pravcu Bogojeva, Velikog Salaša, Lavača ili već nekog dogovorenog mesta bliže reke.

 U tišini, vojnički, gazili su sigurnim koracima, ostavljajući utisak kao da tačno znaju gde i kojim putem treba da idu.

-Teško je poverovati da idu nasumice. Po njihovim brzim, vojničkim koracima, dalo bi se reći da jako dobro znaju gde idu i u koliko sati treba tamo negde da stignu. Isto kao što se da pretpostaviti da im je poznat sledeći korak koji će, sa tamo nekim, preduzeti. Verovatno, preko Dunava - zaključuje sagovornik, koji je, uživo, ispratio ovu kolonu mladih ljudi.

I potvrdio je ono što se u više navrata moglo videti, Da su u pitanju mladi i zdravi ljudi, starosti između 18 i 25 godina. Sa punom opremom za dugo putovanje i snalaženje u raznim uslovima.

Na ovaj korak, pretpostavlja sagovornik, su neko vreme čekali u šumarcima u delu između Romskog naselja i Ciglana. Verovatno su i primećeni, ali se o tome ćutalo. Danas su odlučili da krenu dalje. U velikoj grupi, bez straha da će biti primećeni i vraćeni. Možda i zbog prećutne saglasnosti nadležnih?

 

(Izvor: apatinskenovine.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR