Glas Javnosti

KINESKI RADNICI DRALI MAČKU U FABRICI LINGLONG?! Oglasili se iz kompanije: Nije mačka,a nisu ni naši zaposleni! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zrenjanin, ali i celu Srbiju, juče je potresao užasan snimak zabeležen na gradilištu kineske fabrike "Linglong", u kome dvojica radnika fabrike deru životinju. Kolege iz vozila su ih posmatrali i snimali, a potom postavili na društvene mreže.

Autor snimka tvrdi da je u pitanju bila mačka, na društvenim mrežama pojavile su se tvrdnje da je reč o drugoj životinji.

Na uznemirujućem video snimku životinja je vezana za gredu na gradilištu fabrike. Jedan muškarac u ruci drži nož kojim je dere, dok drugi stoji kraj njega oslonjen o ašov.

Povodom dešavanja na gradilištu fabrike "Linglong", kompanija je za blic navela da je detaljno ispitala navedene tvrdnje i utvrdila sledeće:

- Tačno je da je pomenuti snimak nastao na gradilištu naše kompanije, a akteri snimka su zaposleni kod našeg podizvođača zaduženog za izvođenje radova na izgradnji fabrike. Takođe, internom istragom utvrđeno je da je životinja sa snimka već ulovljeni zec, a ne mačka, kog je neko od lokalnih stanovnika doneo radnicima. Nakon pribavljanja činjenica o tome šta se tačno desilo, kompanija je uputila svoj protest podizvođačkoj firmi čiji su ovo radnici, uz zahtev za njihovo momentalno otpuštanje i udaljavanje sa gradilišta - rekli su u kineskoj kompaniji Linglong International Europe.

 

Kako su dodali, "stav kompanije je da je ovakvo ponašanje nedopustivo, budući da su briga o životnoj sredini i životinjama jedan od glavnih postulata u našem poslovanju".

- Kompanija "Linglong" će nastaviti da brine o zajednici u kojoj posluje, trudeći se da se ovakve situacije više ne ponavljaju - zaključili su u pisanom odgovoru.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR