Glas Javnosti

KAPETAN DRAGAN: Kandidovaću se na izborima

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, pušten je u subotu iz zatvora u Lepoglavi, gde je odslužio kaznu od 13,5 godina za ratne zločine.

-Postoje tri vrste Hrvata, prvi su nacisti u pokušaju, drugi lažni antifašisti koji su zapravo antisrbi i konačno tu su one kukavičke pi*de- kaže Dragan Vasiljković po povratku iz zatočeništva.

-Proveo sam tolike godine u zatvoru, poslednjih deset meseci bio sam u samici u Lepoglavi, pa mi ova kućna izolacija zbog koronavirusa u mom Beogradu neće nimalo teško pasti.-

To kaže Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan ili Kep, koji je u subotu ujutro, posle 13 godina zatočeništva, iz Hrvatske prebačen u Srbiju! Kepa su, tek što je izašao na slobodu, sačekale mere samoizolacije zbog pandemije koronavirusa, pa će tako narednih 28 dana morati da provede u strogoj kućnoj izolaciji.

Dođe mi kao odmor

Vasiljković poručuje da je uzoran građanin i da će ispoštovati svaku preporuku nadležnih.
– Faktički sam već od maja 2019. bio u totalnoj izolaciji, pošto su me zatvorske vlasti u Lepoglavi od tada držale u samici. Kada to izdržite, ovo vam dođe kao zasluženi odmor! Ne pada mi napamet da izlazim bilo gde niti da bilo ko dolazi kod mene. Imam sve uslove da mogu da provedem 28 dana u kućnoj izolaciji. Imam telefon, koji doduše još ne znam najbolje da koristim, imam TV, hranu, piće, sve ostalo što mi treba… Verujte da ću biti poslednji koji će izaći iz karantina. Tako je to u životu, moraš nečeg da se odrekneš da bi nešto drugo imao – kaže Vasiljković.

On je u Hrvatskoj osuđen na 13,5 godina zatvora, a u izdržavanje kazne uračunato mu je i vreme provedeno u ekstradicionom pritvoru u Australiji od osam godina i devet meseci, kao i u istražnom zatvoru u Hrvatskoj.

Kep kaže da je osuđen nevin i da je robijao samo zato što je Srbin.

– Mene su Hrvati u samici držali ilegalno. Zabranjeno im je da pod bilo kakvim izgovorom drže čoveka duže od 30 dana u samici, a mene su držali od 23. maja prošle godine do jučerašnjeg dana. I to samo zato što sam Srbin! – kaže Vasiljković.

Obične kukavice

Prema njegovim rečima, tokom godina u zatvoru zaključio je da postoje samo tri vrste Hrvata.

– Nisu me u zatvoru fizički maltretirali, oni su prosto kukavice. Ali, tamo sam shvatio, postoje tri kategorije Hrvata. Prvi su nacisti u pokušaju, koji imaju čisto ustaško razmišljanje. Zatim slede Hrvati koji se kriju iza imena antifašista, a zapravo su samo antisrbi. To vam je, na primer, predsednik Hrvatske Zoran Milanović i takva je njegova SDP. A poslednji o kojima niko ne priča su kukavičke pi*de! Ne postoji precizniji naziv za te koji su, na primer, napali naše vaterpoliste u Splitu – kaže Vasiljković.

Kad sve prođe, idem u zoološki vrt

Vasiljković kaže da će, čim prođe vanredno stanje, prvo obići svoje prijatelje u Srbiji, a zatim otići u zoološki vrt.

– Prvo ću obići moje dugogodišnje prijatelje koji su odvojili vreme čak i da me posete u zatvoru u Australiji, a to su Lane Gutović, Vesna Jugović, Bora Đorđević, princeza Linda Karađorđević… Onda ću otići u zoološki vrt. Mog medveda Knindže tamo više nema, ali imao je lep život i bio je voljen.

Kandidovaću se na izborima

Kapetan Dragan naglašava da ima u planu da se bavi politikom, ali „na potpuno drugačiji način“.

– Neću pripadati nijednoj političkoj partiji. Kandidovaću se nezavisno. Obećao sam momcima koje sam ostavio po zatvorima da ću se kandidovati na izborima i da ću biti njihov glas u Skupštini. Imam obavezu prema Krajišnicima po zatvorima. Nacističku državu Hrvatsku treba nazivati pravim imenom, nacističke procese u kojima se sudi nevinim Srbima takođe. Ne jurim ja ni slavu, ni novce. Želim samo pravdu i da vratimo tante za tante – poručuje Vasiljković.

Izvor: Vaseljenska

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR