Glas Javnosti

JOŠ JE SAMO PESNIČENJE FALILO! Haos u kovid ambulanti u Kraljevu, načelnik odeljenja: Snimak gužve pokazuje svu kulturu našeg naroda (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ko god se ovih nedelja, a mnogo ih je, našao u situaciji da bude pregledan u kovid ambulanti, poznato mu je koliko se čeka u redu za taj pregled. Uglavnom iznureni od temperature, kašlja i bolova, građani žele da dođu što pre na testiranje i pregled. U svom tom ludilu, neko se našao i snimao haos koji je nastao prilikom predaje zdravstvenih knjižica.

Čekanje ispred kovid ambulanti traje satima. Prvo se čeka u redu da se preda knjižica, pa se posle staje u red da vas pregleda lekar. Potom vam rade, test a ako imate jače simptome onda idete i u red da vas snimi rendgen. 

Kakve su gužve vrlo dobro ilustruje i snimak iz kovid ambulante iz Kraljeva koji je pojavio na Tviteru a na kojem se vidi potpuno haotična situacija u čekaonci. Desetine ljudi se tiskaju pokušavajući da dodaju knjižice sestri, a sve to prati guranje, galama....

Načelnik Infektivnog odeljenja bolnice u Kraljevu Milan Parezanović izjavio je da snimak gužve u kraljevačkoj bolnici "pokazuje kulturu stanovništva našeg". Objašnjavajući proceduru pregleda, kaže da "medicinske sestre pokupe knjižice i podele brojeve".

- Kažu pacijentima za koliko da dođu. Međutim, bolesnici to nažalost neće da ispoštuju, oni se svi skupe u uskom hodniku i stepenicama, neće da poslušaju da se ta gužva malo smanji. Zimus smo obezbedili tri prostorije tople, sedenje, obezbedili smo sestru koja poziva bolesnike, međutim, to je malo broj prihvatio“, kaže Parezanović za N1.

 „U Kraljevu jeste veliki broj novozaraženih, prvi put juče je bilo ispod 150, inače spadamo u gradove sa najviše zaraženih u Srbiji. Od 220 do 230 pregleda dnevno se obavi u ambulanti, a otvorena je od 7 do 21h“, kaže on.

Prema njegovim rečima, DZ nema rentgen aparat, nema laboratoriju, te se svi pregledi moraju obaviti kod njih.

„Ne možemo celu bolnicu pretvoriti u kovid bolnicu. Moramo odvojiti taj deo bolnice za dijagnostiku non kovid pacijenata“, kaže on.

Kaže da situacija jeste teška, ali da oni maksimalno nastoje da to prevaziđu.

„Ponavljam samo, da hoće stanovništvo da nas sluša, ne bi bile toliko gužve, imamo prioriteta. Snimci u celoj Srbiji su da se čeka“, rekao je on, dodajući da lekari ne odlaze kući dok ne pregledaju i poslednjeg pacijenta.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR