Glas Javnosti

Један нови случај коронавируса у Србији, укупно 19

Društvo
Autor: rts.rs

У Србији је забележен један нови случај заразе коронавирусом, што укупан број заражених особа повећава на 19.

У Републици Србији је до 8 часова 12. марта 2020. године регистровано укупно 19 потврђених случајева заразе новим коронавирусом, објављено је на сајту covid19.rs.

 Тестирано је укупно 160 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја до јутрос у 8.00. 

Од последњег извештаја тестирани су узорци девет особа од којих је један био позитиван и осам негативних на нови коронавирус.

Министарство здравља саопштило је да су доступни бројеви телефона, према месту пребивалишта у времену од 8 до 22 сата, за све оне који имају одређене симптоме респираторних инфекција, а који су у претходном периоду боравили у подручју захваћеном коронавирусом, на којима могу добити све потребне информације, као и препоруке о даљем поступању, од дежурних епидемиолога.

Како се наводи, у таквим случајевима није потребно ићи у дом здравља или болницу, нити шетњом и другим активностима излагати друге грађане потенцијалним ризицима, већ се треба одмах обратити дежурном епидемиологу на неки од достављених телефона.

За ближе информације можете контактирати и 064 8945 235 (број који је отворило Министарство здравља), затим Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут" (011 268 4566) или институте/заводе за јавно здравље на територији на којој се борави.
 
 
 
 
 
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR