Glas Javnosti

Jak pljusak iznenadio Srbiju, a biće još padavina

Društvo
Autor: Glas javnosti

Već oko podne  olujno nevreme praćeno kišom i gradom pogodilo je kako Beograd tako i mnoge delove Srbije, a na usevima je načinjena šteta.

 Najdramatičniji snimci zabeleženi su u selu Mačkovac kod Kruševca, Studenici, Trsteniku, Kruševcu i Sjenici:

Iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) stiže upozorenje: "Na zapadu, u Sremu, južnoj Bačkoj, Banatu, Šumadiji i pojedinim delovima Beograda, u naredna dva sata, do 14.10 časova, sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom", glasi najava. 

Očekuje se i porast vodostaja reka: "Očekivana količina u većini mesta je od 20 do 40 mm za 24 sata, a lokalno i više, posebno na području Borskog okruga (istočna Srbija) gde može pasti i više od 60 mm za 24 sata.

Kako je saopšteno na sajtu Zavoda, očekuju se nagli porasti vodostaja na bujičnim vodotocima slivova Mlave, Peka, Belog i Crnog Timoka, Crnice, Resave, Zapadne i Južne Morave.

Da nam sledi novo nevreme pokazuje podatak da je u većem delu Srbije na snazi narandžasti meteo alarm, a u istočnim delovima naše zemlje i crveni!

Pljusak sa grmljavinom, kao onaj od sinoć noćas, oko podneva zahvatio je prestonicu, a u pojedinim delovima grada već se javlja velika količina vode na kolovozu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR