Glas Javnosti

IPAK ĆE SE SRBIJA JOŠ OSUNČATI, ali pripremite se za ledena jutra, i tako sve do ovog perioda

Društvo
Autor: Glas javnosti

Prema najavi meteorologa tokom vikenda se očekuje stabilizacija u celoj zemlji, a zatim sledi znatno više sunca i povećanje temperature.

Hladno i oblačno vreme sa padavinama jedino na severu Vojvodine poslednjeg radnog dana u sedmici zamenilo je otopljenje.

Đorđe Đurić, meteorolog, kaže da se u danas u većem delu zemlje i dalje očekuje pretežno oblačno, povremeno sa slabom kišom, dok će na planinama biti slabijeg snega.

"Opet jedino na severu Vojvodine suvo. Krajem dana će doći do postepenog prestanka padavina i u ostatku zemlje. Drugog dana vikenda, u nedelju nas očekuje potpuno suvo vreme, toplije i sa sunčanim intervalima. Temperatura će biti oko 15 stepeni u većini predela", kaže Đorđe Đurić.


 
Prema njegovim rečima, od ponedeljka u celoj zemlji jutra će biti hladna i maglovita, tokom dana suvo, toplije sa sunčanim intervalima i temperaturom od 14, 15, pa i do 18 i 19 stepeni. Tako će biti i u utorak.

"Sredinom sedmice, u sredu i četvrtak, temperature će biti i oko 20 stepeni Celzijusovih. Na prelasku četvrtka u petak imaćemo manje prolazno naoblačenje sa slabim padavinama uz manji pad temperature. Neće doći do jakog zahlađenja. Dakle, temperature se vraćaju na normalne vrednosti za ovo doba godine, za sredinu oktobra, i tako će biti tokom većeg dela sledeće sedmice", objašnjava.
 
Đurić kaže da stabilno i suvo vreme pred nama stvara uslove da se u pojedinim predelima magla duže zadrži tokom prepodneva.

Druge prognoze nagoveštavaju da će Srbijom od sredine sledeće sedmice i tokom narednih sedam dana zavladati miholjsko leto, i da se veće promene sa padom temperature mogu očekivati poslednjih dana oktobra.

(Glas javnosti)


 


 
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR