Glas Javnosti

ИНСАЈДЕР: Београд на води преузима легендарни архитектонски "лендмарк" главног града; Хотел Бристол у рукама ове компаније БЕЗ НАДОКНАДЕ!?

Društvo
Autor: Глас јавности / Н1/ Инсајдер / од 17.07.2017

Уговором о изградњи Београда на води предвиђено је да компанија Београд на води после улагања у реновирање, може без накнаде да управља низом објеката у Савском амфитеатру, па и зградом хотела Бристол.

Завод Града Београда за заштиту споменика одобрио је прошле године компанији Београд на води пројекат за радове на хотелу, пише Инсајдер.

До данас, међутим, није познато шта тај пројекат предвиђа, колико ће коштати реконструкција као и каква ће права и обавезе имати Београд на води након обнове објекта. У овом тренутку "Бристол" због најављеног затварања више не прима резервације, а како је за Инсајдер речно у том хотелу, објекат од августа неће радити, а након тога "све ће зависити од Београда на води".

Да ће Београд на води преузети хотел Бристол постало је јасно још прошле године након састанка председника Србије Александра Вучића и Мохамеда Алабара, заступника компаније Еаггле Хиллс. Алабар је тада уручио председнику "нацрт изгледа новог хотела Бристол" и рекао да је у питању "ремек дело савременог дизајна, које ће у потпуности променити изглед овог дела града".

Податке о самом пројекту Инсајдер тада није добио ни из Председништва, као ни из Секретеријата за правне и имовинске послове Града Београда, који су навели да не поседују тражене информације. Осим детаља о пројекту, још није познато ни где ће након што Београд на води преузме управљање хотелом Бристол, бити исељено на десетине породица војних пензионера који су током деведестих "привремено" смештени у један део хотела.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR