Glas Javnosti

I SUTRA BLOKADE PUTEVA: Evo koje će deonice biti NEPROHODNE!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Savez ekoloških organizacija Srbije najavio je za sutra nove blokade puteva u znak protesta zbog iskopavanja litijuma i projekta "Jadar" kompanije Rio Tinto.

Okupljanje na blokadama počinje oko 13 sati, a za sada je poznato nekoliko lokacija: Vrbas i Kula – skup ispred Vitala, Beograd – kod Sava centra, Topola – Pešački prelaz kod magistrale, Loznica - na raskrsnici ispred Šepačkog i zaobilaznog puta, Čačak - kod Preljine i put Požega - Kosjerić kod Pjeska.
Nećemo stati sa blokadama dok ne oteramo Rio Tinto i sve druge rudarske kompanije koje nameravaju da nam zatruju zemlju, vazduh i vodu, rekla je za Nova.rs Ljiljana Bralović iz ekološkog udruženja „Suvoborska greda“.

Da se blokade nastavljaju potvrđuje i Zlazko Kokanović iz Udruženja "Ne damo Jadar", koji kaže da neće odustati dokRio Tinto ne ode iz Srbije. Iz Ekološkog ustanka za Novu najavljuju da će od 15, januara protesti i blokade biti radikalniji, ukoliko država ne pokaže ugovore i obaveze koje Srbija ima prema Rio Tintu.
Podsećaju da su krajem decembra dali rok Vladi da do Božića stavi na uvid sva dokumenta koja su u ime građana Srbije potpisana sa kompanijom Rio Tinto i njenim zavisnim privrednim društvima u Srbiji. Ne zanimaju nas više nikakva opravdanja i spinovi predstavnika režima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR