Glas Javnosti

Gužva ispred Infektivne, satima se čeka na prijem

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iz dana u dan raste broj ljudi zaraženih koronavirusom. Sve više je bolnica koje postaju novi kovid centri, a pacijenti čekaju i na testiranje i na prijem kod doktora nakon testiranja.

Na društvenoj mreži Tviter pojavio se snimak ispred Infektivne klinike u Beogradu, na kome se vidi grupa pacijenata koja se žali što ni u jednoj ordinaciji za hitni prijem ove bolnice nema lekara koji može da ih primi.

Gužvu ispred Infektivne klinike zatekli smo i danas. Veliki broj pacijenata pozitivnih na koronavirus čekao je satima na prijem.

- Kažu da samo jedan doktor radi. Izašao je, rekao je da moramo da se strpimo i da čekamo. A do kad... Barem se nadam da ćemo završiti do ponoći, kaže jedna od pacijentkinja.

- Čekam jedno sat i po vremena, za sada, mada su rekli da ćemo čekati još dva, navela je druga.

Prema saznanjima N1, u laboratoriji Vatreno oko poslednjih mesec dana rade stručnjaci iz Kliničkog centra Srbije u smanjenom kapacitetu. U ovom trenutku se obrađuje svega nekoliko stotina testova dnevno, dok se u jeku epidemije obrađivalo i više od dve hiljade.

Takođe, mediji su objavili da Institut za javno zdravlje u Kragujevcu nema potrebne briseve za testove na koronavirus. Direktor tog Instituta objašnjava da je u pitanju kratak zastoj, koji je nastao prilikom promene briseva iz dve različite laboratorije.

- Mali problem je nastao s prelaska jednih briseva na druge koji zahteva prešelavanje i prilagođavanje drugim standardizacijama kako u laboratoriji kažu. Mi evo u toku prepodneva to već završavamo i uzorkujemo po tom nesmetano. Možda može da bude samo zato što prilagođavamo opremu novim brisevima, da bude pola dana neke gužve, koju ćemo raščistiti za dan dva, rekao je Dragan Vasiljević, direktor Instituta.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR