Glas Javnosti

GSP: Neće biti poskupljenja karata za gradski prevoz

Društvo
Autor: Glas javnosti

I ako su mnoge evropske države podigle cene karata gradskog prevoza, iz GSP Beograd javljaju da to neće biti slučaj kod nas

Gradski prevoz u Beograd počeo je da radi prošle nedelje prvobitno samo za zaposlene, međutim Vlada Srbije je ubrzo preinačila odluku i odlučila da prevoz bude otvoren za sve građane.

Poslednjih dana spekulisalo se da će karte za gradski prevoz poskupeti, ali je gradonačelnik Zoran Radojičić rekao da Beograd neće dizati cenu karata, poput drugih evropskih gradova, koji su to učinili kako bi demotivisati građane da ga koriste.

Gradonačelnik je istakao da je i dalje potrebno da se građani pridržavaju pravila, da nose maske i rukavice, te da drže distancu u gradskom prevozu.

Prvi čovek prestonice je rekao da je odluka da svi građani mogu da koriste javni prevoz doneta zbog brojnih nejasnoća.

- Nezgodno je dopustiti osobi sa invaliditetom jedne vrste invalidnosti da koristi prevoz, a osobi sa invaliditetom bez zaposlenja zabraniti ili čak ne dopustiti da neko koristi prevoz da ode na zdravstveni pregled - kazao je Radojičić.

Prema rečima Radojičića, većina Beograđana se ponaša odgovorno i da o tome svedoče rezultati koji pokazuju da grad, u odnosu na broj stanovnika, ima mali procenat zaraženih i preminulih pacijenata.

- Prošao je period kada su imperativ bili zabrana kretanja i strože mere. Bitno je da se drži distanca od dva metra, nošenje maske kada ste u kontaktu sa osobom za koju niste sugurni da li je zaražena - naveo je gradonačelnik.

 

(Izvor: Srbija danas)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR