Glas Javnosti

Građani Srbije od danas mogu u Grčku,dozvoljen tranzit preko Severne Makedonije

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Građani Srbije od danas će moći da putuju u Grčku kroz Severnu Makedoniju, bez testiranja na virus Covid-19.

Grčka danas otvara svoje granice za 29 zemalja, među kojima je i Srbija, dok je Vlada Republike Severne Makedonije odlučila da od danas omogući nesmetan tranzit svih stranih državljana kroz teritoriju te države, s tim što će u zemlji moći da borave najduže pet sati, rekao je za Tanjug portparol makedonske vlade Muamet Hodža.

Makedonska vlada je odlučila da će stranci koji su u tranzitu kroz Severnu Makedoniju, do potpune liberalizacije režima ulaska i izlaska iz te zemlje, moći da koriste prelaze Tabanovce, Deve Bair, Bogorodica, Kjafasa, Blace i aerodrom Skoplje.

Prema Grčkoj će biti otvoren samo prelaz Bogorodica/Evzoni, dok Dorjan ostaje zatvoren.

Ovaj tranzit, dodaje se u saopštenju vlade, podrazumeva ulaz na jednom graničnom prelazu i izlaz na drugom prelazu, uz obavezu da se ne napušta auto-put ili lokalni put i da se tranzit obavi za najduže pet sati.

Strani državljani će putovati kroz zemlju uz potvrdu koju će morati da popune pri ulasku na makedonsku teritoriju i da predaju graničnoj policiji prilikom izlaska sa makedonske teritorije.

To znači da će i građani Srbije moći da putuju u Grčku kroz Severnu Makedoniju, bez testiranja o eventualnoj zaraženosti na virus Covid-19.

Grčka je 29. maja saopštila da od 15. juna otvara svoje granice za 29 zemalja članice EU i države koje nisu članice Unije.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR