Glas Javnosti

GDE JE POŠLO NAOPAKO: Bizaran trend pravljenja žurki za prvu menstruaciju stigao i u Srbiju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Pomodarstvo, trend, bizarnost ili novo doba na koje smo osuđeni?

Bizarni trend među majkama, proslave prve menstruacije njihovih kćeri, a koji je počeo pre tri godine u SAD po nazivom "Period party", stigao je i do Srbije, najpre do Novog Sada.


"Da li pravite žurke vašim ćerkama povodom prve menstruacije tzv. period party? Ne znam šta da poklonim, sem gomile ulošaka", zapitala se jedna žena u veoma posećenoj grupi na Facebooku.
Za one "neupućene",  na ovakvim žurkama su prisutne torte u obliku tampona, materica, uložaka i sladoleda ukrašenih sirupom od jagode koji aludira na krv.
 
List "Irish Mirror" navodi da je prvi put ovakva bizarna zabava zabeležena 2017. kada je dvanaestogodišnja Bruk Li podelila na društvenim mrežama sluke sa "meca zabave" koju joj je priredila majka.

Posle ovih američkih, majke širom Velike Britanije pokrenule su novi trend koji ima za cilj da devojčicama pokaže da ta promena koju sada doživljavaju nije strašna.

Mnoge devojčice su uplašene i zabrinute, a neke osećaju i stid zbog menstruacije, pa su mame došle na ideju kako da im to učine zanimljivijim i manje strašnim iskustvom, ističu zagovornici ovakvih žurki.

(Izvor: Mondo)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR