Glas Javnosti

Dр Кон: Време је да се повучем због заразе у Нишу

Društvo
Autor: Glas Javnosti

Epidemiolog navodi da je na društvenim mrežama on, zajedno sa stručnim timom, označen kao krivac za prodor virusa korona u Gerontološki centar u Nišu.

Epidemiolog dr Predrag Kon objavio je na svom Fejsbuk nalogu da je vreme da se povuče i "prepusti boljima da vode pandemiju", navodeći da su razlog za to napadi na njega i stručni tim na društvenoj mreži zbog prodiranja virusa korona u Gerontološki centar u Nišu.

-Koliko vidim po Fejsbuku glavni “krivac” za prodor virusa u Gerontološki centar u Nišu sam ja i stručni tim. Vreme je da se zbog toga povučem i prepustim boljima da vode pandemiju. Bolje ne znam i ne umem. “Ratove” neću da vodim ni protiv koga, osim protiv virusa. Neprekidno pratim sve misleće ljude i kako se sav gnev umesto na situaciju i sam virus okrenuo prema meni i stručnom timu vreme je da se sklonim. Privremeno isključenje... Sve najbolje!- napisao je dr Kon.

U prethodnom postu stručnjak je naveo da je obolevanjem 140 korisnika i četiri zaposlena došlo do velikog udara na ovaj centar i na čitav zdravstveni sistem.

- Ne sme da se ponovi. Mislim da neće. Taman kada počneš da veruješ da su svi razumeli šta je to što radimo, razočara me potpuno detinjasto ponašanje onih koji bi trebalo da budu najodgovorniji... To je ponašanje koje vodi u smrt više desetina ljudi. Ipak mi idemo dalje. Zaustavićemo ovu neman - naveo je Kon.

Zbog ovog ozbiljnog prodora zaraze među najranjivije svih 140 korisnika i četvoro zaposlenih iz Gerontološkog centra u Nišu, koji su inficirani, evakuisani su i smešteni u Niškom Kliničkom centru. Direktor centra M. S. (47) je priveden i određen mu je pritvor od 48 sati.

Izvor: Novosti

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR